Akıllı Telefonlarda Aranan En İyi 8 Özellik - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlarda Aranan En İyi 8 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 08:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı telefonlar, amiral gemilerinden giriş seviyesindeki modellere kadar her bütçeye ve zevke göre bir seçenek sunmaktadır. Ancak son teknoloji söz konusu olduğunda Akıllı telefonlarda 2021 yılı itibariyle en çok aranan 8 özellik yeni bir telefon satın alımında belirleyici olmaktadır. Yeni bir telefon satın almak istiyorsanız ve bazı özelliklerden mahrum kalmak istemiyorsanız “Akıllı telefonlarda aranan en iyi 8 özellik” rehberine göz atabilirsiniz.

Akıllı Telefonlarda Aranan En İyi 8 Özellik Neler?

Tasarım, kalite, ekran özellikleri, işlemci, RAM, kamera ve pil kapasitesi gibi akıllı telefonlarda dikkat edilmesi gereken pek çok farklı kriter bulunmaktadır. Kullanıcıların beklentilerini karşılayacak en iyi modellere sahip olabilmesi adına ise satın alma öncesinde iyi bir inceleme yapılması önerilmektedir.

Tasarım ve Kalite

Telefonlarda kullanıcıları ilk olarak etkileyen detay tasarımdır. Tasarım ile birlikte telefonun üretimi aşamasında kullanılan malzeme kalitesine de mutlaka dikkat edilmelidir. Özellikle plastik modellerden olabildiğince uzak durulmalı ve metal veya cam kombinasyonlarından birisini tercih edilmesi önerilmektedir. 2021 yılında plastik seçimi çok daha fazla arka plandadır.

OLED Ekran

Ekran söz konusu olduğunda ise yıllardan beri kullanılan OLED, artık çok daha fazla ön planda. Ekranlar, yıllar geçmiş olmasına rağmen en iyi görüntü deneyimi sunmaktadır. OLED ekranlar en koyu siyahlar ve daha güçlü renkleri sunmayı başarmaktadır. Ekran yapısı dışında çözünürlükte de minimum Full HD + tercih edilmektedir. 

Yüksek Yenileme Hızları

Ekran teknolojilerinde ayrı bir şekilde değerlendirilmesi gereken bir diğer özellik ise yenileme hızıdır. Daha yüksek kaliteli görseller ve oyun gibi etkinliklerde etkileyici grafikler için kullanıcıların minimum tercihi artık 120 Hz.

İşlemci

Telefonlardaki işlemciler söz konusu olduğunda ise pek çok farklı seçenek mevcut. Apple ve Qualcomm gibi şirketler tarafından üretilen işlemciler, telefonlardaki performansın doğrudan belirleyicisi oluyor. Ancak son yıllarda bu konuda Qualcomm her zaman için en çok tercih edilenler arasında. Qualcomm Snapdragon 888 ise en popüler işlemci. 

RAM

Telefonlardan alınacak performansı doğrudan etkileyen RAM’lerde minimum 8 GB seçim ön planda. Daha iyi bir performans isteyenler ise 12 GB altı modelleri değerlendirmiyor. 

Kameralar

Kullanıcılar için akıllı telefonlarda en çok dikkat edilen bölümlerden birisi de kameralar. Üçlü, dörtlü gibi farklı kamera kurulumları ile desteklenen akıllı telefonlar özellikle video ve fotoğraf çekimlerinde etkileyici karelerin yakalanmasını sağlayabilir. Video ve fotoğraf kalitesini önemseyenler cihazlarda çoklu kamera kurulumlarını daha çok tercih ediyor. Telefoto lens ve ultra geniş açılı lens kamera seçiminde vazgeçilmeyen özellikler arasında. 

Batarya

Akıllı telefonlarda belki de en çok sorun yaşanan bölümlerden birisi bataryalar. Düşük kapasiteli pillerde gün içerisinde yeniden şarj ihtiyacı ortaya çıkarırken, böyle bir sorun ile karşılaşmak istemeyen kullanıcılar en az 4000 mAh kapasiteye sahip modelleri tercih ediyor. 120Hz ekran seçildiğinde ise batarya kapasitesi en az 4500 mAh olmalı.

Ekranda Parmak İzi Tarayıcısı

Bugüne kadar telefonların arkada ya da yan yüzlerinde yer verilen parmak izi tarayıcıları için artık trend ekran altı parmak izi teknolojisi. Bu bakımdan özellikle Android akıllı telefonlarda kullanıcılar, daha pratik bir kullanım sunan ekran altı parmak izi tarayıcılarını tercih ediyor. Şu anda sektörde. Samsung Galaxy S21 Ultra ve One+ 9 Pro ise bu teknolojiye en iyi örnek.





PAYLAŞ