Akıllı Telefonlarda 12 GB RAM Görmeye Başlayacağız - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlarda 12 GB RAM Görmeye Başlayacağız

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Her alanda olduğu gibi akıllı telefon pazarı için de her geçen gün yeni teknolojiler görmeye devam ediyoruz. 2018 yılında cihazların ekran tasarımları noktasında büyük bir atılım gerçekleşmiş ve modellerin çentikli ekran yapısını tercih ettiğini görmüştük. 2019’da ise yine ekran tarafında birçok üreticinin çerçevesiz modeller üreteceğini şimdiden öğrenmeye devam ediyoruz. Ekran ve tasarım noktasındaki bu rekabet devam ederken cihazların performansına yönelik yapılan geliştirmeler de dikkat çekmeye devam ediyor. Bu noktada yaşanılan bir gelişme ile Micron tarafından ilk LPDDR4X RAM modüllerinin seri üretimine geçildiği ifade edildi. Akıllı telefonların performanslarında işlemciler önemli bir rol oynarken RAM ve diğer bellek modülleri de bu noktada oldukça önem arz ediyor.

 12 GB RAM’e Sahip Akıllı Telefonlar Geliyor

Samsung, 7nm İşlemci Üretmeye BaşlıyorSamsung, 7nm İşlemci Üretmeye Başlıyor

Amerikalı şirket Micron, ilk LPDDR4X bellek cihazlarının seri üretimine geçiş yaparak bu noktada akıllı telefonlar için önemli bir devride başlatmış oluyor. Söz konusu bu yeni RAM modülleri ikinci nesil olan 10 nm üretimli işlemci teknolojileri ile üretilecek. Akıllı telefonları daha da hızlandıracak olan LPDDR4X RAM’ler sayesinde 4266 Gbps’e kadar veri aktarım hızı desteği verilebilecek. Bir önceki nesil olan LPDDR4 RAM modellerine göre ise yüzde 10 daha az güç tüketimi sağlanmış olacak.

Bu yenilikler performansın yanı sıra pil tüketimini de bir hayli yakından etkileyecek. LPDDR4 RAM’lerin en iddialı rakibi ise geçtiğimiz Temmuz ayında piyasaya giriş yapan Samsung LPDDR4X-4266 RAM yonga setleri oluyordu. Seri üretime geçilen bu yeni RAM’lerin ilk olarak MWC 2019’da tanıtılması beklenilen 5G destekli Galaxy S10 cihazlarında yer alması bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmezken onuncu yıla özel gelecek Samsung Galaxy cihazlarının iddialı performanslara erişmesi bekleniyor. Diğer yandan Galaxy S10 modeli için 4,6,8 ve 12 GB RAM belleğine sahip versiyonların da olması bekleniyor.


Yeni i3 İşlemcili Xiaomi Mi Laptop'lar DuyurulduYeni i3 İşlemcili Xiaomi Mi Laptop'lar Duyuruldu
Samsung'un Katlanabilir Telefonu Resmi Lansmanda GösterildiSamsung'un Katlanabilir Telefonu Resmi Lansmanda Gösterildi
Akıllı Telefonlar En Çok Fotoğraf Çekimi İçin KullanılıyorAkıllı Telefonlar En Çok Fotoğraf Çekimi İçin Kullanılıyor

PAYLAŞ