Akıllı telefonlara zarar veren 5 kötü alışkanlık - Haberler - indir.com

Akıllı telefonlara zarar veren 5 kötü alışkanlık

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-02 08:52:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

 

Yüksek miktarda fiyatlar ödeyerek sahip olduğunuz akıllı cep telefonlarınızın ömrünün uzun olmasını istiyorsanız bunun için biraz dikkatli davranmanız gerekiyor. Bir takım kullanım yöntemlerine dikkat ederek akıllı cihazınızın ömrünü uzatmanız mümkündür. Sıklıkla kullanılan akıllı cep telefonlar zaman zaman kısa sürede bozulabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçmek adına cep telefonunuzu titizlikle kullanmalısınız. Cep telefonunuzun ömrünü uzatmak için alıştığınız kötü kullanım işlemlerinden vazgeçmeniz gerekiyor. Farkında olmadan yaptığınız bazı kullanım hataları akıllı cep telefonunuza zarar verebilir. Bu sebeple kullanımınızı profesyonel kullanım bilgileri edinerek akıllı cihazınızı daha sağlıklı kullanabilirsiniz. 

Akıllı telefonlara zarar veren kötü alışkanlıklar

Düşük kalite ve sahte şarj aleti kullanmak

Farkında olmadan kullandığınız düşük kalitede şarj aletleri cep telefonlarınıza en çok zarar veren ürünlerden biridir. Yan sanayi şarj aletleri akıllı cihazınıza zarar verirken distribütör onaylı şarj aletleri kullanmak çok daha mantıklı olacaktır. Bunun aksine herhangi bir cep telefoncudan ya da marketten satın aldığınız cihazlar akıllı cep telefonunuza zarar verebilir. Söz konusu bu yan sanayi ürünleri genellikle kısa devre yaparak cihazınızın patlamasına neden olabilirler. 

Ucuza kaçıp sağlam bir kılıf kullanmamak

Şöyle ki artık neredeyse cep telefonları zarar görmüş kullanıcıların yanında zarar görmemiş kullanıcı sayısı oldukça azdır. Akıllı cep telefonları kılıfsız bir şekilde daha güzel gözüküyor olabilir fakat bu şekilde zarar görmeye oldukça açıktırlar. Bu sebeple akıllı cihazınızı sağlam bir kılıf ile daha uzun ömürlü kullanmanız mümkündür. Cihazların gerek ekran camları gerekse kasa tasarımında kullanılan malzemeler darbeye pek de dayanıklı olmuyor. Bu nedenle kullanım esnasında korumak önemli bir durum haline geliyor. Cihazınızı daha uzun soluklu kullanmak isterseniz sizde kılıf kullanmayı tercih etmelisiniz. 

Şarjınızı sık sık sıfırlamak

Akıllı cep telefonların bataryaları uzun soluklu kullanımda deforme olmaya müsaittir. Bu süreci daha aza indirmek için uygulayacağınız çeşitli yöntemler elbette ki vardır. Cep telefonunuzun batarya sağlığını korumak bırakmanız gereken en önemli kötü alışkanlıklardan biri, cep telefonunuzun şarjını bitirmek tahmin edeceğiniz üzere pek de doğru bir hareket değildir. Hatta öyle ki cep telefonunuzun sağlıklı bataryası olmasını istiyorsanız şarjın %30'un altına düşmemesine dikkat etmeniz gerekiyor. 

Güncellemeleri ihmal etmek ve korsan uygulama kullanmak

Akıllı cep telefonunuza zaman zaman gelen sistem güncellemelerini ihmal etmek cihazınıza tahmin edeceğinizden daha fazla zarar verebilir. Bu nedenle güncellemelere dikkat etmek ve cihazınızı zaman zaman yenilemek kullanım ömrünü uzatan önemli detaylardan biridir. Söz konusu bu güncellemeler akıllı cihazınızı zararlı yazımlardan ve ciddi sorunlardan korumak için gerçekleştirilir. Bu nedenle kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, yüklemiş olduğunuz uygulamalardır. Korsan uygulamaları yüklememeye özen göstermek büyük önem arz ediyor. Uygulamaya para ödememek için korsan sürümlerini yükleyerek akıllı cihazınıza çok daha fazla zararlar verebilir. Bu da ilerleyen süreçte daha büyük sorunlar yaşamanıza neden olabilir. 





PAYLAŞ