Akıllı Telefonlara Sinematik Video Kalitesi Geliyor! - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlara Sinematik Video Kalitesi Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-27 08:30:02
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Gelişen teknolojiye ayak uyduran akıllı mobil cihazların kamera sensörleri de buna bağlı olarak gelişme gösteriyor. 2015 yılında 4K çözünürlüklü görüntü kalitesine ulaşan akıllı telefonlara şimdi de sinematik görüntü teknolojisi geliyor.

Akıllı telefonlar üzerinden fotoğraf çekme ve video kaydı yapabilme işlemini en iyi seviyeye getirmek isteyen teknoloji firmaları akıllı mobil cihazları şimdi de sinema kalitesine çıkarmaya çalışıyor.

Bu doğrultuda InVisage adlı firmanın yaklaşık beş yıldır üzerinde çalıştığı ve QuantumFilm olarak nitelendirdiği HDR sensör teknolojisi, mobil cihazlar üzerinden sinematik çekimler yapmayı amaçlıyor.

Bu teknoloji halihazırda kullanılan standart CMOS sensörlerden farklı olarak ışığa hassas nano kaplama kullanıyor. Çekimlerde her pikselin ışık ve elektron duyarlılığını üst düzeye çıkarıyor. Böylece gün batımı, gölge gibi çekimlerde sık yaşanan görüntü bozukluğunu gidermiş oluyor.

QuantumFilm her piksel hızlı açılıp kapatıldığı için kamera hareketine bağlı olarak yaşanan görüntü bozulmalarının önüne geçerek mobil cihazlarda yüksek çözünürlükte sinematik fotoğraf ve video çekilmesini vaad ediyor. QuantumFilm üzerinde çekilen ilk filmi aşağıdan izleyebilirsiniz.

QuantumFilm üzerinde çekilen ilk film





PAYLAŞ