Akıllı telefonlar Wi-Fi üzerinden mouse olarak nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Akıllı telefonlar Wi-Fi üzerinden mouse olarak nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 21:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Android akıllı telefonunuzu veya iPhone'unuzu Wi-Fi üzerinden uzaktan kumanda ve klavye olarak kullanabilirsiniz. Akıllı telefonunuzu PC'nize bağlamak, ses seviyesi ayarı dahil olmak üzere müzik ve video oynatmayı kontrol etmek, hızlı notlar yazmak, bir parola girmek ve ya belgeler ile web'de gezinmek bu yöntem sayesinde oldukça kolay. Telefonunuzun bilgisayar faresine çevrilmesi, dizüstü bilgisayarınızın dokunmatik yüzeyinin kırıldığı ya da farenizin bozulduğu durumlarda da kurtarıcı olacaktır.

En iyi akıllı telefon mouse uygulamaları

Birçok uygulama, akıllı telefonunuzu bilgisayarınız için bir fareye dönüştürebilir. Fakat bu üç seçenek şu ana kadar en iyi 3 uygulama olmayı başarmış durumda. 3 uygulama ise şöyle; Unified Remote, Remote Mouse ve PC Remote. 3 uygulama için yapılan testlerde, tüm uygulamalar gözle görülür bir gecikme olmadan çalışması ile dikkat çekti.

Mobil Cihazları Mouse'a Çeviren Uygulama: Remote Mouse (Video)Mobil Cihazları Mouse'a Çeviren Uygulama: Remote Mouse (Video)

Unified Remote

Uygulama hem PC'lerde hem de Mac'lerde destekleniyor. Ücretsiz ve ücretli sürümleri ile seçim şansı tanıyan uygulama, ücretsiz sürümde 18 uzaktan kumanda, çoklu tema ve üçüncü taraf klavye desteği sağlıyor. Ücretli versiyon ise 40'tan fazla premium uzaktan kumanda ve özel uzaktan kumanda oluşturma özelliklerini de sunuyor.

Remote Mouse

PC, Mac ve Linux'ta çalışan uygulama, bu açıdan kısıtlamasız bir şekilde kullanılabiliyor. Uygulama, bilgisayarınızı kaydırma hareketleriyle ve ekran klavyesiyle kontrol etmek için bir dokunmatik bir yüzey üzerinden kontrol imkanı sunuyor. Hassasiyeti ve hız ayarlarını bir bilgisayar faresiyle yaptığınız gibi ayarlayabilmeniz de uygulamanın en önemli özellikleri arasında. 

Mobil Cihazları Mouse'a Çeviren Uygulama: Remote Mouse

PC Remote

PC Remote, Windows işletim sisteminde desteklenen uygulama, Android telefonunuzu bir klavyeye, dokunmatik yüzeye ve oyun kumandasına dönüştürüyor. Özelleştirilmiş düğme düzenleriyle PC oyunları oynayabilir ve görüntüleri akıllı telefonunuzdan bilgisayarınıza yansıtabilirsiniz.

Hangi uygulamayı tercih ederseniz edin bir masaüstü uygulaması ve mobil uygulamayı aynı anda çalıştırmanız gerekir. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.  Bu nedenle aşağıdaki adımları da kesinlikle es geçmemelisiniz.

Telefonları mouse olarak kullanma ayarları

Bilgisayarınıza uygulamayı yükleyin ve kullanıma hazır hale getirin.

Ardından mobil uygulamayı bir veya daha fazla telefona yükleyin.

Her cihazı aynı Wi-Fi ağına bağlayın.

Uygulamadan işlevi seçin ( oyunlar, dosya yöneticisi vb.)

Kurulum sonrasında masaüstü uygulaması bilgisayarınızdaki menü çubuğunda görünecektir. Mobil uygulamadaki ayarları değiştirebilir ve etkinlikler arasında geçiş yapabilirsiniz. Ekranda gezinmek yakınlaştırma ve diğer hareketleri kullanarak sol ve sağ tıklamak için parmaklarınızı telefonunuzun ekranında kaydırabilirsiniz.


Android P İle Telefon Klavye ve Mouse'a DönüşebilecekAndroid P İle Telefon Klavye ve Mouse'a Dönüşebilecek

PAYLAŞ