Akıllı Telefonlar Sinyallerle Şarj Olacak - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlar Sinyallerle Şarj Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-01 11:32:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Amerika Birleşik Devletleri menşei olan Ossia Şirketi ise, söz konusu olan kablosuz şarj teknolojisini bir tık öne taşıyarak havadan şarj teknolojisini geliştirdi. Bu  yeni teknoloji ile beraber akıllı telefonlar başta olmak üzere pek çok elektronik cihaz herhangi bir şarj noktasına gerek duymadan, hatta öyle ki kullanıcının cebindeyken bile şarj olabilme özelliğine sahip olacak.

Akıllı telefon kullanıcılarının hemen hemen hepsinin rahatsız olduğu konular arasında yer alan şarj ömrü, akıllı telefonun kullanıcılarının beklentilerini karşılamıyor. Öte yandan teknoloji markaları ise yıllardır yeni nesil batarya teknolojileri üzerinde çalışarak bu sorunu çözmeye çalışıyor. En son geliştirilen teknoloji kablosuz şarj özelliği ile telefonları şarj etme konusunda yeni bir dönemi başlattı. Amerika Birleşik Devletleri menşei olan Ossia Şirketi ise, söz konusu olan kablosuz şarj teknolojisni bir tık öne taşıyarak havadan şarj teknolojisini geliştirdi. Evet yanlış duymadınız. Şirket yeni geliştirdiği teknoloji sayesinde, bundan böyle akıllı telefonları havadan şarj edebilme özelliği kazandırdı. Akıllı telefonlarımızı yoksa bundan böyle hava yoluyla mı şarj edeceğiz?

Samsung Galaxy Note 10 Serisi Şarj Konusunda İddialıSamsung Galaxy Note 10 Serisi Şarj Konusunda İddialı

Hava yoluyla akıllı telefonlar ve elektronik cihazlar şarj olabilecek

FCC (ABD Federal Haberleşme Komisyonu) tarafınca onaylanan bu yeni şarj teknolojisi, kablosuz şarj formatından farklı olarak herhangi bir pede ya da aksesuara gerek kalmadan cihazın olduğu yerde şarj olabilmesine olanak sağlıyor. Fiziksel ped yerine radyo dalgaları vasıtası ile enerjisini alan yenibatarya teknolojisi, “Havadan” şarj edilme olayını mümkün kılıyor. Wi-Fi ağları tarafınca kullanılan 2.4 GHz radyo frekansları yolu ile güç sağlayan yeni şarj teknolojisi ile akıllı telefonlar şarj olabilecek. Peki bu teknoloji ile sadece akıllı telefonlar mı şarj olabilecek? Elbette hayır. Akıllı telefonlar başta olmak üzere pek çok elektronik cihaz herhangi bir şarj noktasına gerek duymadan, hatta öyle ki kullanıcının cebindeyken bile şarj olabilme özelliğine sahip olacak.

 

 

.

 

 

 


iPhone 11 İle Şarj Kabloları DeğişiyoriPhone 11 İle Şarj Kabloları Değişiyor
Vivo'dan 13 Dakikada Tam Şarj TeknolojisiVivo'dan 13 Dakikada Tam Şarj Teknolojisi

PAYLAŞ