Akıllı Telefonlar İle Bitcoin Madenciliği Yapılır mı? - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlar İle Bitcoin Madenciliği Yapılır mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-23 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Özellikle son 2-3 aylık zamanda dünya üzerinde popüler hale gelen kripta dijital para birimi olan Bitcoin, şu sıralarda yükselişine devam ediyor. Zaman zaman düşüş göstersede genel itibariyle 10.000 dolar üzerinden satışı gerçekleşebiliyor. İşlemci birimleri ile kripto para madenciliğine bir öncü olan Bitcoin için madencilik yapan birçok kişi bulunuyor. Bilgisayar işlemcisinden gücünü alan bu teknoloji ile madencilik yapabilir ve kendi bitcoininizi üretebilirsiniz. Ancak madencilik için 15 bin TL gibi yüksek işlemci gücüne sahip sistemler gerekmektedir.

Ancak son zamanlarda çıkan güçlü telefonlarda güçlü donanımlar yer alıyor ve kullanıcıların akıllarına telefon gücü ile bitcoin madenciliği yapma konusu geliyor. Sizlere bu içeriğimizde akıllı telefonlar ile bitcoin madenciliği yapılır mı sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.

Bitcoin Madencliği

Akıllı Telefonlar İle Bitcoin Madenciliği Yapmak

Bilgisayarların işlemci gücünü kullanarak kripto para üretimi sağlanabilmektedir. Ancak işlemci gücünüz yine yetersiz kalır ise sisteminizi boşuna yormuş olacaksınız. İşin bide telefon ile üretim kısmına bakarsak iPhone X cihazları için iOS platformuna yayınlanmış olan MobileMiner adlı bir madencilik uygulaması yer alıyor. iOS geliştiricilerin kullanabildiği bu uygulamayı kullanmanızı kesinlikle önermiyoruz. Öyle ki zaten işlemciye binen onca yük varken bide madencilik uygulamaları ile işlemcinizi ekstra bir şekilde yoracaksınız.

Neredeyse tüm işlemci gücünüzü çeken bu uygulama telefonunuzu yüksek sıcaklıklara ulaştıracak ve cihazı soğutmanız bir hayli zorlaşacak. Ancak iPhone X ile bu sürece devam ederseniz artık cihazın performansını kaybettiğini ve telefonun bir çöpe dönüştüğünü göreceksiniz. Bu konudaki denemelerde ise bir aylık bir süreçte geceleri 8 saatlik madencilik yapan bir iPhone X cihazı ile ay sonunda 13 dolar bir rakam göreceksiniz. Ancak telefonunuzun artık kullanılamayacak kadar yıpranmış ve performansı düşmüş bir cihaza dönüşeceğini de hatırlatalım.

 





PAYLAŞ