Akıllı Telefonlar Daha Akıllı Olacak! - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlar Daha Akıllı Olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-04 10:50:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : İnceleme

Git gide gelişen bu teknoloji çağında böyle gelişmeler ön görülüyordu fakat en fazla kullanmakta olduğumuz cihazlara gelmesi akıl karı mı pek bilinmez ama artık gerçekleşiyor. İşlemcilerin gelişmeleriyle yüzlerce belki de binlerce işlemi kısa bir sürede yerine getirebilmekteler. Ne kadar gelişmiş olsalar da kullanıcıların kullandıkları özellikler pekte değişmemekteler. Klasik olarak telefon görüşmeleri, SMS veya internet kullanımlarından fazlası gerçekleşmiyor. Bunlara ek olarak yapay çipleri telefonlara gelecek.

Peki bu çipler neler yapacak? Yapay zeka çipleri bu işlemcilerin kullanmadığımız yeteneklerini kullanarak yüz, ses ve fotoğraf tanımlama işlemlerini yapacak. Boş zamanlarda çalışacak olan bu çipler normal işlemcilerden 20 kat daha hızlı bir şekilde çalışacak. Apple'nin geliştirdiği A11 biyonik çipin saniyede 600 milyar işlem yapabileceğini söyledi.

Bu gelişmeler bir bakıma kulağa ne kadar güzel gelse de teknoloji geliştikçe gizliliğimiz azalır durumda. Bu ne kadar kullanıcıların umurlarında olmasada yada bunu fark edemiyor olsalar da, gün geçtikçe sesimizi, yüzümü, gözümü ve buna benzer verileri alıyorlar. Yapay zekaya pek aşina olmasakta geçtiğimiz aylarda Facebook'un bu alan bazı çalışmaları da vardı. Çalışma sonuçları kendilerine ait bir dil oluşturmalarıyla son buldu ve sonuç olarak kapatmak zorunda kaldılar. Böylesine geniş ve alışık olmadığımız teknolojileri en yakın olduğumuz cihazlarla birleştirmek pekte doğru bir adım olamaz. Satın aldığı teknolojiyi bile tam anlamıyla kullanamayan kullanıcılara bunları sunmak pekte doğru değil. Var olan teknolojiyi daha güvenilir ve gizlilik açıkları olmayan seviyelere getirdikten sonra yapmaları daha doğru adımlar olacaktır.





PAYLAŞ