Akıllı telefon tasarımlarının bugünü ve geleceği - Haberler - indir.com

Akıllı telefon tasarımlarının bugünü ve geleceği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 16:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde akıllı telefonların kullanımının kullanımının oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Artık günümüzde herkesin cebinde bir akıllı telefonu bulunuyor. Bu akıllı telefonlar gün geçtikçe daha fazla işlevsel özelliğe sahip oluyorlar. Özellikle donanım ve yapay zeka konusunda bugünlerde yapılan çalışmalar doğrultusunda büyük bir gelişme kaydeden teknoloji devi şirketler ve akıllı telefon üreticileri, hem akıllı cihazlarını hem de akıllı cihazlarının tasarımları sürekli olarak geliştiriyor. Eski telefonların tasarımlarına bakacak olursak şimdiye göre oldukça kullanışsız gözüküyor.

Akıllı Telefon Tasarımlarının Geleceği Ne Olacak?

Akıllı telefon tasarımlarda yeni trend, mümkün olduğunda ince çerçeveli ekranlar. Bu tasarımlar konusunda akıllı telefon üreticileri sürekli olarak rekabet halindeler. Sürekli farklı ve daha ince ekran tasarımları yapan üreticiler, artık çerçevesiz akıllı telefon üretmeye çok yaklaşmış durumdalar. Son dönemlerde ortaya çıkan Sharp Aquos S2, Essintial PH-1 ve iPhone X, telefon dünyasına çentiği getiren ilk telefonlar oldu. Bildiğimiz üzere trendler arasında ince çerçeve dışında  birde çentikli telefonlar bulunuyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana farklı çentiklerle karşımıza çıkan üreticiler, bu konuda sürekli rekabet halindeler. Telefonlar tasarım konusunda birbirlerine çok benzese de üreticiler, bu konuda birbirlerinden çok farklılar. Çentikli ve ince çerçeveli ekrana sahip olsalar da üreticiler arka panel kısmında sürekli olarak farklı tasarımlar yapıyorlar. 

Katlanabilir telefon pazarının öncüsü Samsung olacakKatlanabilir telefon pazarının öncüsü Samsung olacak

Özellikle son dönemlerde arka paneliyle konuşulan Xiaomi şirketi, Mi 8 modelinde şeffaf arka panel bulunduruyor. Bu tasarım sayesinde mükemmelliğe kavuşan bu telefonun donanım özellikleri de muhteşem. Tasarımların gelişmesiyle aynı derecede donanımlar ve akıllı cihazlar içerisindeki yapay zeka da gelişiyor. Tasarım konusunda birbirlerini oldukça zorlayan şirketler, ön kamera ve ya çeşitli sensörlerde yer bulmaya zorlanıyorlardı. Bu konuda farklı çözümler bulan şirketler ilginç kaydırma mekanizmalarıyla karşımıza çıkıyorlar. Hatta ilerleyen dönemlerde Samsung, katlanabilir akıllı telefonunu tanıtacak. Tasarım konusunda ne kadar çentikli ekranlar trend olsa da katlanabilir akıllı telefonlar piyasaya çok farklı bir rekabet getirecek. Özellikle ilk adımı Samsung'un atması bu şirketi bir adım öne geçirdi. İlk olarak Kore ve ya Çin'de tanıtılabilecek bu cihaz gerçekten donanımsal ve tasarımsal olarak muhteşem. Bu cihazların geleceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Razer'ın yeni oyun telefonu geliyorRazer'ın yeni oyun telefonu geliyor
Samsung'un katlanabilir telefonu ile ilgili detaylar ortaya çıktı!Samsung'un katlanabilir telefonu ile ilgili detaylar ortaya çıktı!
Fortnite ile uyumlu Android akıllı telefon ve tabletler belli olduFortnite ile uyumlu Android akıllı telefon ve tabletler belli oldu

PAYLAŞ