Akıllı Telefon Sektörünün Devleri Belli Oldu - Haberler - indir.com

Akıllı Telefon Sektörünün Devleri Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon pazarının iki büyük devi olan Samsung ve Apple, 2018 yılında Premium cihaz kategorisinde Pazar payının yüzde 73’üne sahip oldular. Çinli markalar ise hızlı yükselişlerinin sürdürürken, Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmaya göre Apple, geçtiğimi yıl Premium modellerde %51 ile pazarın en fazla paya sahip olan ismi olmuştu. Belli bölgelerde ise orta seviye cihazları ile öne çıkan Samsung, Premium cihazlarda Apple’ın arkasında yüzde 22 ile devam etti. Sıralamanın devamında ise %10 ile Huawei, %6 ile Oppo ve %2 ile OnePlus markalarını gördük.

Premium markaların güncel sıralaması

Galaxy S10'un parmak izi okuyucusu düzgün çalışmıyorGalaxy S10'un parmak izi okuyucusu düzgün çalışmıyor

2017 yılına baktığımızda ise Premium cihazlarda lider olan Apple, bir yıllık bir süreçte %12’lik bir düşüş yaşamış durumda. Samsung ise 2017 yılına göre %4.3’lük bir kayıp yaşarken Oppo, Huawei ve OnePlus şirketleri yükselişe geçmiş isimler arasında yer alıyorlar. Huawei %25’lik bir artış yaşarken Oppo, 2017’ye göre 5 katlık bir artış yaşıyor. OnePlus ise Pazar payında 2 katlık bir artış sergilemiş durumda. Huawei şirketi bu yükselişi P20 ve Mate 20 serisi modelleri ile gerçekleştirirken, 2019’da ise aynı başarının P30 ile Mate 30 sayesinde sürmesi hedefleniyor. Oppo tarafında ise R15 ve R17 cihazları başarılı bir duruş sergilemişti.

OnePlus tarafında ise en çok çıkacak olan model OnePlus 6T’nin yüzde 80’lik satışı Hindistan, Çin ve Batı Avrupa’da gerçekleştirildi. Counterpoint ise Çinli şirketler için şu sözleri dile getirdi; Çinli şirketler, premium segmentinde varlıklarını hissettirmeye başladı ve sundukları kategorileri arttırdı. Bu şirketler şimdi ise gözlerini yeni pazarlara dikmiş durumda. Apple, premium segmentinde %51’lik pay ile pazarın lideri olarak kalırken en yakın rakibi Samsung, %22’lik pazar payına sahip. Çinli markalardan Huawei, bu segmentte bir takvim yılı içerisinde ilk kez çift hanelere ulaşmayı başardı (%10). Oppo %863, OnePlus %209 ve Xiaomi %149’luk artış ile en hızlı büyüyen markalar oldu.”

Strategy Analytcis’e göre Kuzey Amerika’da Samsung ve Apple Premium modeller arasında en üst sıralarda yer alırken, üçüncü sırada Pixel modelleri ile Google’u görüyoruz. ABD ise en iyi beş şirket arasında diğer iki marka olan Motorola ve LG oldu. Çin’de büyük Pazar payı ise Apple’ın olurken, hemen arkasında Huawei takip ediyor.


Galaxy S10'da Kablosuz Güç Paylaşımı Nasıl Kullanılır?Galaxy S10'da Kablosuz Güç Paylaşımı Nasıl Kullanılır?
Samsung Galaxy S10 Rekorları Altüst EttiSamsung Galaxy S10 Rekorları Altüst Etti

PAYLAŞ