Akıllı telefon satışlarının ilk çeyrek sonuçları açıklandı - Haberler - indir.com

Akıllı telefon satışlarının ilk çeyrek sonuçları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-30 10:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon satışları, 2021 yılının ilk çeyrek yılında oldukça büyük bir oranda artış sergiledi. Gartner’ın raporlarına göre yılın ilk üç aylık diliminde artan talep ile beraber akıllı telefon satışlarında %26’lık bir artış yakalandı. 2020 yılında pandemi ile beraber ciddi anlamda tökezleyen sektörlerden birisi de akıllı telefon pazarı olmuştu. Gartner’in yaptığı araştırma neticesinde 2021 yılında bu pazarda toparlanma hareketleri görülmeye başlandı. Yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon satışları %26 oranında artarken, toplam akıllı telefon pazarındaki artış %22 olarak ifade ediliyor. Şirketin kıdemli araştırmacısı olan Anshul Gupta, müşterilerin bakış açısından gelişmenin devamlı öğrenmenin ve evden çalışmanın, 2020 yılının bekleyen talepleri ile beraber yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon satışlarında artış gösterdiğini belirtiyor.

2021’in ilk çeyreğinde satışlar toparlanmaya başladı

Android 12 alması beklenen 74 akıllı telefon listesiAndroid 12 alması beklenen 74 akıllı telefon listesi

Akıllı telefon pazarı her yıl aktif olan bir piyasa olduğu için bir yılda %26 büyüme çok sürdürülebilir gözükmüyor. Araştırmacılar ise bu rakamın, 2019 yılındaki seviyenin altında kalan ve görece düşük olan 2020 yılı rakamlarına göre elde edildiğini belirtiyor. Ancak yine de bu sektörde toparlanma olduğu da açıkça gözüküyor. Yılın ilk çeyreğindeki satış rakamlarına baktığımızda ise ilk üç sırada yer alan teknoloji devlerinin devam ettiğini görüyoruz. Listenin zirvesinde Samsung bulunurken, Apple ve Xiaomi markaları devamında takip ediyor. Samsung’un özellikle orta seviye modellerinde yakaladığı yüksek başarı da dikkat çekiyor.

ABD’li üretici marka Apple, 2020 yılının son çeyreğinde tablonun zirvesinde bulunsa da, bu çeyrekte ikinci basamağa gerilediği gözüküyor. Ancak yine de şirketin ilk 5G bağlantısına sahip olan modellerinin duyurmuş olması, 2021 yılında Apple ürünlerine olan ilgiyi arttırmayı hedefliyor. Listenin ilk 5 sırası Çinli üreticiler Oppo ve Vivo ile tamamlanmış oluyor. Genel anlamda ise LG ve Huawei satışlarının da düştüğü gözüküyor.  


2021'de en çok tercih edilen akıllı telefonlar2021'de en çok tercih edilen akıllı telefonlar
TCL, Türkiye’de ürettiği ilk akıllı telefonu TCL 20 SE’yi tanıttıTCL, Türkiye’de ürettiği ilk akıllı telefonu TCL 20 SE’yi tanıttı

PAYLAŞ