Akıllı telefon satışlarının ikinci çeyreğinde Samsung rekor kırdı - Haberler - indir.com

Akıllı telefon satışlarının ikinci çeyreğinde Samsung rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-31 16:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Counterpoint Research her sene teknoloji firmalarının ikinci çeyreğine ait telefon sevkiyatlarını yayınlıyor. Counterpoint Research’ın bu sene yayınladığı raporuna göre, 2019’un ikinci çeyreğinde en çok akıllı telefon satışı yapan şirket Samsung oldu. Listenin kaybedenleri arasında yer alan Apple teknoloji dünyasını şaşırtsa da, Realme’nin de geçen seneye oranla yakaladığı yükseliş gözlerden kaçmadı. 

Bağımsız pazar araştırma şirketleri arasında güvenilir kaynaklara sahip olan Counterpoint Research, 2019 çeyreğine ait akıllı telefon satışlarını tüm detaylarıyla yayınladı. Yayınlanan raporda Güney Kore merkezli Samsung beklendiği üzere ilk sırada yer alıyor. 

3.Çeyrekte En Çok Satan Telefon Markaları Açıklandı3.Çeyrekte En Çok Satan Telefon Markaları Açıklandı

Samsung zirveyi koruyor 

Samsung'un Rekor Çeyrek Performansı Açıklandı

2018 senesinde yakaladığı başarıyı yüzde 7.1 oranla arttırmayı başaran Güney Kore merkezli şirket, akıllı telefon pazarında en çok sevkiyat yapan şirket olarak yüzde 21.3 oranında ilk sırada. 

Counterpoint Research tarafından yayınlanan bu rapor incelendiğinde ise, 2019’un ikinci çeyreğinde Samsung 76.6 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla, dünyanın lideri olma hedefi olduğunu sıklıkla dile getiren Huawei ile arayı ciddi bir oranda açtı. ABD’nin yaptırımlarından büyük bir zararla çıkması beklenen Huawei’nin ise şimdilik bu durumdan ciddi bir şekilde etkilenmediğini söyleyebiliriz. 2019 senesinin ikinci çeyrek döneminde 56.7 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapan Huawei, pazar sevkiyatının yüzde 14.8’ini üstlenmiş durumda. 

Apple güç mü kaybediyor? 

2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı

Counterpoint Research’ın açıkladığı raporda listenin ilk iki dev isminin sürpriz olmamasının yanı sıra listenin üçüncü sırasında yer alan Apple’ın iPhone satışlarında ciddi bir şekilde kan kaybetmesi teknoloji dünyası için oldukça şaşırtıcı oldu. Geçtiğimiz seneyle kıyaslandığında 11.9’luk bir kayıp yaşayan Apple, bu senenin ikinci çeyreğinde sadece 36.4 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirebildi. 

Realme’nin yükselişi etkiledi 

LG Akıllı Telefon Pazarında Beklediğini Bulamıyor

Listenin en çok dikkat çeken ismi ise Realme oldu. Geçtiğimiz sene yayınlanan raporlarda kendine listenin üst sıralarında yer edinemeyen Relame, bu senenin ikinci çeyreğinde telefon sevkiyatlarını yüzde 848 oranında arttırmış bulunmakta. Büyük bir başarıya imza atan marka geçtiğimiz sene 500 bin telefon sevkiyatı gerçekleştirebilmişti. Bu sene 4.7 milyon telefon sevkiyatı yapan Realme’nin değerinin bu kadar yükselmesi de, markanın son zamanlarda pazara sunduğu performans açısından ihtiyaçlara uygun ve fiyat bakımından uygun cihazlar üretmesinden kaynaklandığı savunulabilir.  

Analistlerin daha öncesinde söylediği gibi akıllı telefon pazarında etkisinin devam edeceğini söyleyen pazar küçülmesi Counterpoint Research’ın yayınladığı raporda da 4.3 milyon sevkiyat kaybıyla karşımıza çıkıyor. Akıllı telefon pazarında yaşanan bu kaybın önümüzdeki sene nasıl bir etkiye sahip olacağını ise hep birlikte göreceğiz. 


Huawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri AçıklandıHuawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri Açıklandı
2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı2019 İlk Çeyrek Akıllı Telefon Pazar Payları Açıklandı

PAYLAŞ