Akıllı Telefon Satışlarında Apple, iPhone 7 ile Zirvede - Haberler - indir.com

Akıllı Telefon Satışlarında Apple, iPhone 7 ile Zirvede

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-12 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yüzlerce akıllı telefon modeli bulunan teknoloji piyasasında son üç aylık dilime damgasını vurmuş en fazla satılan akıllı telefon modelleri ve markaları açıklandı. Yine beklentilerde olduğu gibi zirvede Apple şirketi bulunuyor. Mayıs ayı ile beraber yılın ilk üç aylık dilimine dair bazı finansal satış rakamları ve şirket istatistikleri yayınlanmaya başladı. Bu döneme baktığımızda ise en büyük kazancı Apple şirketi iPhone model akıllı telefonlar ile yaptığı ortaya çıkıyor. Şirket ifade edilene göre ilk üç aylık dönemde 52.9 milyar dolar gelir elde etmiş durumda ve bunun 11 milyar dolarlık diliminin ise kar olarak yansıdığı belirtiliyor.

Strategy Analytics isimli araştırma şirketi tarafından paylaşılan verilere göre geçtiğimiz çeyrek dilimin en fazla satış yapan akıllı telefon modeli iPhone 7 olurken, bu modeli ise abisi konumda bulunan iPhone 7 Plus telefonu takip etmiş durumda. Üçüncü sırada ise fiyat performans ürünleri ile dikkat çeken Çinli şirket Oppo markasını görüyoruz. Şirket genel tasarım yapısı ile iPhone modellerine oldukça benzeyen Oppo R9s'in satış rakamları ile kendisini üçüncü sırada bulmuş durumda. Dördüncü sırada Samsung'un orta seviye Galaxy J2 2016 ve beşinci sırada ise yine Samsung'un orta segment Galaxy J5 2016 modelleri satış rakamları ile dikkat çekiyor.

Analiz şirketinin paylaştığı diğer verilere baktığımızda ise Apple, son üç ayda yaptığı ürün satışlarının iPhone tarafında yüzde 76.5'lık kısmını iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri tarafından gerçekleştirmiş durumda. Apple CEO'su Tim Cook ise daha önce iPhone 7 Plus modelinin en fazla ilgi gören Plus modeli olduğunu belirtmişti. Ortaya çıkan bu veriler ile de onaylanmış olan bu açıklamaların üzerine Apple'ın bu yükselişi iPhone 8 modeli ile de devam edeceğe benziyor diyebiliriz.





PAYLAŞ