Akıllı telefon satışları düşerken iPhone satışları arttı - Haberler - indir.com

Akıllı telefon satışları düşerken iPhone satışları arttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-04 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Akıllı telefon piyasasında oldukça önemli bir paya sahip olan Apple’ın son dönemlerdeki satışları düşüş yaşıyordu. Üst üste dört çeyrekte düşüş yaşayan şirket 2019’un son çeyreğinde yeniden yükselişe geçti. Gartner’ın araştırmasına göre Apple’ın satışlarının 7.8 oranında büyüdüğü ortaya çıktı!

Geçtiğimiz yılın son çeyreğine kadar satışları düşen Apple’ın eski gücünü toparlayabilmesi için bir yenilik yapması bekleniyordu. iPhone 10 ailesinden sonra hem sunduğu güncellemelerle, hem de teknolojisiyle kullanıcılara istediğini veren şirket satışlarını yeniden arttırmayı başarmış görünüyor. 2019’un üçüncü çeyreğinde yerini Huawei’ye kaptıran teknoloji devi, görünüşe göre ani bir sıçramayla yerini geri aldı. Bunun bir nedeni de Huawei’nin geçirdiği zor dönemler nedeniyle satışlarının eskisi gibi olmaması da olabilir. Liderlik koltuğunda ise hala Samsung oturuyor.

iPhone kamera servisi kullanıcılarının konum bilgilerini paylaşıyor!iPhone kamera servisi kullanıcılarının konum bilgilerini paylaşıyor!

Apple'ın iPhone 12 için geliştirdiği yeni donanım ortaya çıktı

 

Araştırma sonucuna göre Samsung yüzde 70’lik satış oranlarıyla pazarı domine etmeye devam ederken Apple yüzde 69,550’lik oranla ikinci sırada yer alıyor. Buda ilerleyen dönemlerde Pazar hakimiyeti için iki şirketin ciddi bir rekabete gireceğinin göstergesi olabilir. Ancak Apple’ın bu başarısını yıl sonuna kadar sürdürüp sürdüremeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

 


iPhone X güvenli moda nasıl alınır?iPhone X güvenli moda nasıl alınır?
2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy

PAYLAŞ