Akıllı telefon satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde de düştü - Haberler - indir.com

Akıllı telefon satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde de düştü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 19:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Birçok sektöre ağır darbeler vuran virüs salgını sebebi ile zor zamanlar yaşandı. Bu salgının etkisi akıllı telefon pazarı üzerindeki baskısını sürdürmeye devam ediyor. Akıllı telefon pazarındaki satışlar ne yazık ki düzelmiyor. Peki pazardaki son durum ne?

Akıllı telefon satışları 2020 yılının ikinci çeyreğinde de düştü

Asyalı bir araştırma şirketi olan Counterpoint Research, günümüzün bazı popüler akıllı telefon markalarını analiz ettiğini açıkladı. Bu firmanın yaptığı araştırmada geçtiğimiz yılın ikinci çeyreği ile bu yılın ikinci çeyreği karşılaştırıldı.

Apple oyun kontrolcüsü özellikleriApple oyun kontrolcüsü özellikleri

Yapılan araştırmada Alcatel, Apple, LG, Motorola, Oneplus, Samsung ve ZTE yer aldı. Counterpoint Research tarafından yayımlanan verilere bakıldığı zaman corona virüsü salgınının akıllı telefon satışlarını ne kadar çok etkilediği anlaşılıyor.

İçinde bulunduğumuz 2020 yılının ikinci çeyreğinde Hindistan pazarındaki payı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 60 oranında düşüş yaşayan Samsung, ABD pazarında geçtiğimiz yıla oranla yalnızca yüzde 10 oranında bir düşüşe şahit oldu. Apple cephesinde ise yüzde 23 oranında bir düşüş yaşandığını görüyoruz.

Yaşanan bu salgın döneminden en fazla etkilenen markaların arasında LG de yer alıyor. Akıllı telefon satışlarının yüzde 35 oranında düştüğüne şahit olan Güney Koreli Şirket; OnePlus, Motorola ve ZTE kadar büyük bir gelir kaybı yaşamadı.

2004 senesinde kurulan Alcatel, rakiplerini şaşırtmayı başardı. Yalnızca yüzde 11'lik bir düşüş yaşayan bu firma, ABD'deki popülerliğini sürdümeye devam ediyor. Listedeki diğer markaların performansı nasıl?

ABD hükumeti için geçerli olan bu istatistikler  incelendiği zaman OnePlus'ın yüzde 60 oranında, Motorola'nın yüzde 62 oranında ve ZTE'nin yüzde 68 oranında gelir kaybına maruz kaldığını görüyoruz. 

Akıllı telefon pazarındaki bu ciddi düşüş, bu senenin mart ayı içerisinde başlamıştı. Mayıs ayının sonuna kadar süre gelen bu gerileme, yerini yükselişe bıraktı. Akıllı telefon üreten markaların bu yükselişe rağmen mutlu olduğunu söyleyemeyiz.


Apple Pencil patenti ile dikkatleri üzerine çektiApple Pencil patenti ile dikkatleri üzerine çekti

PAYLAŞ