Akıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket Apple - Haberler - indir.com

Akıllı telefon pazarındaki en kârlı şirket Apple

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-20 21:29:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yapılan yeni bir araştırma raporuna göre, akıllı telefon pazarındaki en yüksek kar oranına sahip şirketler açıklandı. Açıklanan verilere göre Apple’ın rakiplerine karşılık pazarın ek karlı ismi olduğunu görüyoruz. 2019 yılını geride bırakmaya hazırlanırken, şirketlerin sunmuş olduğu yeni modeller ile pazarda hareketlilik sürmeye devam ediyor. Yayınlana raporlar doğrultusunda Cupertino merkezli şirket Apple, pazarda en yüksek paya sahip şirket olarak karşımıza çıkıyor. Apple, bildiğiniz üzere bu yıl içerisinde iPhone 11 serisini piyasaya sunmuş ve güçlü özellik ve başarılı tasarımı ile dikkat çekmişti. Apple’ın bu hamlesi ile beraber pazarda daha da iyi bir konuma geldiğini ve rakipleri karşısında Pazar payı olarak zirvede olduğunu belirtelim.

Akıllı telefon pazarında zirve Apple’ın

iPhone 12 ailesi fiyatlarıyla ilgili açıklama geldiiPhone 12 ailesi fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi

Araştırma şirketi Counterpoint Research raporlarına göre Apple, 2019’un üçüncü çeyreğinde tüm telefon gelirinin yüzde 32’sine sahip olarak dikkat çekiyor. Toplam kar tarafında ise yüzde 66’lık bir oranı bulunuyor. Ortaya çıkan bu rakamlar ile beraber tatil dönemi olan Kasım-Ocak aylarının kapsamadığını belirtelim. Şirketin en çok satış yaptığı bu döneminde ise karın daha da artması bekleniyor. Genel sıralamada ise Temmuz-Eylül aylarında genel karın yüzde 17’sini toplayan Samsung, Apple’ın arkasında ikinci sırada bulunuyor.

Bunun sebebi olarak ise Galaxy A ve Note 10 serisinde yakalanan yüksek satış başarısı olarak gözüküyor. Sıralamanın devamında ise Çinli şirketler Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi markalarını görüyoruz.


Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!

PAYLAŞ