Akıllı telefon kullanırken sürekli yaptığımız 5 hata - Haberler - indir.com

Akıllı telefon kullanırken sürekli yaptığımız 5 hata

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cep telefonları artık neredeyse hayatımızın vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Yaşantımızın her alanında kullandığımız akıllı cep telefonları hayatımızın her alanında kullandığımız gibi kullanırken bir takım hatalar da yapıyoruz. Söz konusu bu hatalar genel olarak yaşam kalitemizi düşüren türdendir. Cep telefonlar uzun zaman önce hayatımıza girmiş olsa da akıllı cep telefonlar normal telefonlara göre daha geç hayatımıza dahil oldu. Bu süre içerisinde her geçen gün daha da yaygınlaşan ve herkesin neredeyse bir adet edindiği akıllı cep telefonları kullanırken herkesin mutlaka yaptığı bir takım hatalar vardır. Bright Side, akıllı cep telefon kullananlarının kaçınması gereken, en yaygın 5 yanlışı listeledi. Söz konusu bu yanlışlara dikkat ederek akıllı cep telefonları kullanmak hem sağlığınız için önemlidir hem de hayat kalitenizi artırmak adına önemlidir. Aşağıda yer vereceğimiz bu 5 hataya dikkat ederek akıllı cep telefonu kullanımınızı çok daha profesyonel hale getirebilirsiniz. 

Akıllı telefonla uyumak

Akıllı cep telefonları bir elektromanyetik alıcı ve iletici görevi görürler Bu durumda akıllı cep telefonların sürekli olarak radyo dalgaları yaydığı anlamına gelir. Bu konu hakkında kesin sonuçların elde edileceği bir araştırma yapılmamış olsa da uzun süreli olarak bu radyo dalgalarına maruz kalmanın kullanıcılar için olumlu sonuçlar doğurmayacağı konusunda yapılan araştırmalar söz konusudur. Bunun yanı sıra gece aniden gelen bildirin sesleri de uykunuzun bölünmesine neden olabilir. 

Mavi ışığa uzun süre maruz kalmak

Akıllı cep telefonların ekranından yayılan mavi ışık, uyku düzenini belirleyen melatoninin salgılanmasının önüne geçer. Bu neden de uyku düzeniniz zamanla zarar görebilir. Gece telefon kullanmak durumunda kalıyorsanız mavi ışık filtresi tercih etmeli ya da ekran parlaklığını düşürerek bu konuda kendinize kolaylık sağlayabilirsiniz. Uyku düzeninizin bozulmasının yanı sıra aynı zamanda mavi ışığa uzun süre maruz kalmak görme sorunları yaşamanıza da neden olabilir. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamak için akıllı cihaz kullanımınıza dikkat edebilirsiniz. 

Az çeken yerde telefon kullanmak

Akıllı cep telefonunuzun az çekiyor olması, telefonunuzun sinyal alıp vermek için ekstra güç harcamasına neden olur ve bu şekilde cihazınızın olduğundan daha yorulur. Bu esnada akıllı cihazlar daha çok ve düzensiz radyo sinyalleri alır. Cep telefonunuz tam çekmiyorsa kendinize pek fazla yakın tutmamanızda fayda vardır. 

Telefona fazla temas etmek

Konu ile ilgili yapılan araştırmalar, akıllı cep telefonlar ile kanser arasında ilişkiyi göz önüne alıyor. Cep telefonların uzun süre cildimize temas etmesi, özellikle de 900 Mhz gibi akıllı cep telefonların ısınmasına neden olan sinyal seviyelerinde akıllı cihazların çeşitli hastalıklara daha açık olmamızı da sağlar. Cep telefonlar ısındıkça aldığımız ısı hücrelerde bozulma ve mutasyonu etkiler. Bu sebeple de akıllı cep telefonumuzu elimizde değil, çantada, cebimizde ya da buna benzer bir alanda taşımalıyız. Buna ek olarak cep telefonumuz ile konuşurken kulaklık tercih etmek çok daha doğru olacaktır. 

Ekrana bakarken boynu fazla eğmek

Cep telefonları günlük ihtiyaçlarımız dışında fazla kullanmanın zararlı olduğu aşikar bir durumdur. Bu zararlardan biri de mesaj boynu olarak adlandırılan sağlık sorunudur. Mesaj yazma esnasında ya da akıllı cihaz kullanımı esnasında başı fazla eğmek dolayı ortaya çıkan bu sorun boyun umurlarında fazla gerilmeye neden olur. Bu aşamada ise boyun, başın ağırlığını kat kat daha fazla hissetmek mümkündür. 





PAYLAŞ