Akıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandı - Haberler - indir.com

Akıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-10 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Giriş seviyesi akıllı telefon modellerinde daha performanslı hizmet sunmak adına uygulamaların Lite modelini yoğun bir şekilde görüyoruz. Şimdi ise Google’ın popüler e-posta hizmeti olan Gmail için performans sağlayan yeni Gmail Go versiyonu resmi olarak yayınlandı. Uygulama Google Play Store’daki yerini alırken, tüm Android kullanıcıları tarafından indirilebilir oldu. Android işletim sistemine sahip olup, donanım özellikleri noktasında giriş seviyesi olan birçok akıllı telefon modeli bulunuyor. Zayıf donanımlı bütçe dostu akıllı telefonlar ise yoğun RAM tüketen veya yer kaplayan uygulamaları açmakta ve yüksek performans vermekte zorlanıyorlar. Google ise bu noktada Go serisi uygulamaları ile bir çözüm getirmiş oluyor.

Gmail Go, Android için yayınlandı

Google Meet Gmail uygulamasına entegre olduGoogle Meet Gmail uygulamasına entegre oldu

Baktığımız zaman Google’ın Google Go, Google Asistan Go, Google Haritalar Go gibi birçok hafif versiyon uygulaması bulunuyor. Tam sürümlere göre daha basit bir arayüz sunan bu versiyonlar özellikle zayıf özelliklere sahip akıllı telefonlarda yüksek performanslı bir şekilde çalışabiliyor. Şimdi ise bunların arasına Google’ın e-posta hizmeti olan Gmail için Gmail Go resmi olarak yayınlandı. Artık akıllı telefonlarda orijinal Gmail’in tasarım dilini koruyarak Gmail Go uygulamasını kullanabileceksiniz. Bu noktada daha az donanım isteyen bu sürümde yüksek performans hedefleniyor.

Ekran görüntüsünde görebileceğiniz üzere orijinal Gmail uygulaması ile Gmail Go uygulaması yan yana gözüküyor. Ana ekranda iki uygulama arasındaki en büyük fark arama çubuğunda yer alan gölgeli renklendirme ile alttaki Meet butonu olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Diğer yandan Google, Gmail Go’da uygulamanın FPS değerini de düşürmüş olarak geliyor. Bu sebeple tam sürümde daha az akıcı görünüyor olsa da, bu durum daha performanslı çalışmasını sağlamış oluyor. Go uygulamalar daha çok Android Go işletim sistemine sahip akıllı telefonlar da yüksek performans sergiliyor. Ancak normal Android kullanıcıları da Gmail Go’yu indirebilirler.


Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için güvenliği artıyorGmail doğrulanmış e-posta hesapları için güvenliği artıyor
Google, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştıGoogle, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştı

PAYLAŞ