Akıllı saatlerde kamera dönemi başladı - Haberler - indir.com

Akıllı saatlerde kamera dönemi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 15:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Günümüz akıllı telefonlarında yer alan  işlemcileri ile son derece yakından tanıdığımız Qualcomm günümüzde birçok akıllı saate de güç sağlıyor. Qualcomm, Snapdragon Wear 4100 ve Wear 4100+ ile akıllı saat işlemcilerine yenileri eklendi.

Snapdragon Wear 4100 ve Wear 4100+ tanıtıldı!

Yeni işlemciler ile birlikte giyilebilir cihazlarda büyük bir sıçrama yaşandığı söylemeliyiz. Zira, 2018 yılında piyasada yerini alan ve 28 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Wear 3100'de yer alan Cortex A7 çekirdekleri, yeni işlemcide yerini 12 nm fabrikasyon sürecine ve Cortex A53 çekirdeklerine bırakıyor.

Xiaomi MIUI 12 ile gelecek ses özelliğiXiaomi MIUI 12 ile gelecek ses özelliği

Bu sayede performans ve enerji tasarruflarında son derece büyük bir sıçrama yaşanıyor. 1.7 GHz hızında çalışan dört adet yeni Cortex A53 çekirdeğine, LPDRR3 teknolojisini temel alan RAM'ler eşlik ediyor. Bunun yanı sıra Adreno 504 GPU'ya geçiş, grafik performansını büyük ölçüde artırıyor.

En ilgi çekici detaylardan birisi de ikinci bir ISS'nin yani görüntü sinyal işlemcisinin Wear 4100'e dahil edilmesi. Bu sayede 16 Megapiksel çözünürlüğünde çift kamera desteği sunulabiliyor. Akıllı saat piyasasında şu anda kamera ile donatılan bir ürün yer almıyor.

Bluetooth 5.0 teknolojisini geçiş yapılmış olsa da , internet bağlantısında bir geliştirme söz konusu değil. Hala 150 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızı sunan LTE Cat.4 modem tercih ediliyor. Tabi, bir akıllı saatten bahsedildiği için söz konusu değerlerin son derece yeterli olduğu da inkar edilemez bir gerçek.

Bahsettiğimiz bu konulara ek olarak Wear 3100 platformu ile birlikte gelecek olan QCC1110 ile benzer bir tasarıma sahip yardımcı bir işlemci bulunuyor. Uyku takibinden kalp atış hızının takip edilmesine kadar çeşitli özellikler yardımcı işlemci tarafından gözlemlenecek. Wear 4100'ün farkı da yardımcı işlemciye sahip olmaması. Wear 4100'ün yardımcı işlemciye gereksinim duyulmadan ürünlerde kullanılacağı ifade ediliyor. Yani, üst segmentte yer alan akıllı saatlerde gelişmiş modeli göreceğiz.



PAYLAŞ