Akıllı saat pazarı 1. çeyrek büyüme raporu yayımlandı - Haberler - indir.com

Akıllı saat pazarı 1. çeyrek büyüme raporu yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Tüm dünyada devam eden koronavirüs pandemisinden ötürü çeşitli pazarlar ekonomik olarak zarar görmeye devam ediyor. Özellikle akıllı telefon pazarı bu durumdan derinden etkilenirken, ilginç olarak akıllı saat pazarının 2020 yılının ilk çeyreğinde pek etkilendiği gözükmüyor. Akıllı saat pazarı için 1.çeyrek büyüme raporu yayınlandı ve giyilebilir teknolojinin son durumu belli oldu. Canalys tarafından bugün yayınlanan söz konusu rapora göre henüz 2020 yılının ilk çeyreğinde olmamıza rağmen akıllı sat pazarında yüzde 12’lik bir büyüme gerçekleştiği gözüküyor.

Akıllı saat pazarı büyümeye devam ediyor

Huawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri olduHuawei Nisan ayında akıllı telefon sektörünün lideri oldu

Bildiğiniz üzere Apple, geçtiğimiz yıl akıllı saat pazarında ciddi bir düşüş yaşamıştı. Ancak 2020 yılının ilk çeyrek raporundaki yüzde 12’lik büyümede en büyük Pazar payına sahip olan Apple’ın etkisi bulunamadı. Bu yıl küresel akıllı saat pazarının büyümesinde büyük rol oynayan şirketler ise Garmin, Samsung ve Huawei markaları oldu. Samsung ve Garmin 2020 yılının ilk çeyreğinde de önemli miktarda satış yaparak 2019 yılındaki hedeflerine ulaşmış oldular. Rapora göre maalesef Wear OS işletim sistemi geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi ilk 5 içerisinde yer alamadı.

Baktığımız zaman 2020 yılının ilk çeyreği Fitbit şirketi için de pek iyi geçtiğini söylenemez. Google şirketi hala Fitbit’i satın alma noktasında çalışmalarını sürdürürken şirket, 2019 yılının son çeyreğinde satılması için hazırlanan 1.1 milyon adet cihazın sadece 900 bin adetini satabildi. Önümüzdeki çeyrekte ise Apple’dan bir atak gelmesi bekleniyor.


Xiaomi MIUI 12 arayüzünün kamera özelliğinden yararlanabilecek akıllı telefonlarXiaomi MIUI 12 arayüzünün kamera özelliğinden yararlanabilecek akıllı telefonlar
Samsung yeni çıkaracağı akıllı telefonu iptal ettiSamsung yeni çıkaracağı akıllı telefonu iptal etti

PAYLAŞ