Akıllı saat olan Smart Watch nedir? - Haberler - indir.com

Akıllı saat olan Smart Watch nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-24 14:58:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı saatler, bilgisayar ve diğer birçok teknolojik ürün gelişim gösterdi. Bunun yanı sıra aynı zamanda akıllı saatler de ciddi anlamda değişiklik göstererek kullanıcılarına dikkatini çekmeyi başardı. Akıllı saatlerden biri olarak karşımıza çıkan Smart Watch, gelişmiş düzeyde özellikleri ile rafların parlayan yıldızlarından biridir. 

Akıllı saat nedir?

Şöyle ki akıllı şeklinde nitelendirilen bir cep telefona sahipseniz, bunun yanı sıra aynı zamanda akıllı saat de kullanmanız mümkündür. Akıllı saatlerde tıpkı akıllı cep telefonları gibi size belirli konularda hizmet verecek ürünlerdir. Akıllı saatler, tıpkı normal bir kol saati gibi kolunuza konumlanır ve akıllı işletim sistemi ile beraber size çeşitli hizmetler sunacaktır. Söz konusu bu akıllı saatler tam olarak bileğinizde taşıyabileceğiniz akıllı cihazlardır. Dokunmatik ekran özelliği ile zenginleştirilen bu akıllı saatler, sahip olduğunuz işletim sistemine göre uygulama mağazanız üzerinden farklı uygulamalara da sahip olmanıza imkan tanıyor. Genellikle akıllı bir aksesuar olarak algılanıyor olsa da, akıllı saatler birçok açıdan kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak seçenekler sunmaktadır. 

Birçok akıllı saatte yer alan kalp ve nabız ölçme özelliği belirli aralıklarla olmak kaydıyla siz uyusanız bile nabzınızı ölçer ve sağlığınızın iyi olup olmadığını kontrol eder. Saatin bu özelliği sağlığınızın takip ederek aksi bir durumda sizi bilgilendirerek ve herhangi bir sorun ile karşı karşıya gelmenizi engelleyecektir. Bu konu hakkında zaman zaman bazı markaların haberleri ile karşı karşı kalabiliyoruz. Bu haberlerin içerikleri genellikle "akıllı saat hayat kurtardı" şeklinde oluyor. Yani gelişmiş teknoloji üzerine kurulan bu akıllı saatler zaman zaman kullanıcıların hayatını kurtaracak fonksiyonlara sahiptir. 

Smart Watch, nedir?

Dijital saatler yıllardır birbirinden farklı işlemleri yerine getiriyor olsa da esas değişiklik 2010 yılının başlarında gerçekleşti. Teknoloji şirketleri, akıllı cep telefonların özelliklerine yakın fonksiyonlara sahip akıllı saatler üretmeye başladılar. Teknoloji dünyasının dev isimleri, Apple, Samsung ve diğer büyük markalar tarafından üretilen akıllı saatlerin her yıl farklı versiyonları ile karşılaşır olduk. Akıllı saat pazarı her geçen gün çok daha farklı boyutlar ile gelişmeye devam ediyor ve farklı fonksiyonlar ile kullanıcıların isteklerini karşılıyor. 

Akıllı saatlerin özellikleri nelerdir?

Akıllı saatlerin birçoğu gerek günlük kullanım için gerekse belirli bir amaç doğrultusunda kullanılmak üzere olsun farklı özellikler ile tasarlanıyor.

Bildirim özelliği; akıllı saatlerinizde tıpkı akıllı cep telefonları gibi kaydettiğiniz önemli durumlar hakkında sizi haberdar edecektir. Herhangi bir akıllı cep telefona bağlı olan akıllı saatler, telefonda yer alan bildirimleri akıllı saatinize yansıtacak ve buradan da takip etmenizi sağlayacaktır. 

Uygulamalar; Akıllı cep telefonunuzda yer alan bildirimlerin görüntülenmesinin yanı sıra aynı zamanda mevcut işletim sisteminin sunduğu uygulama marketinden ihtiyacınıza uygun uygulamalar indirebilirsiniz. 

Medya yönetimi; akıllı saatleriniz kullanıcılara özel olarak akıllı telefonunuz içerisinde bulunan medyalara göz atmanız konusunda da size yardımcı olacak. Cep telefonunuz ile entegre olan akıllı saatlerden, telefonunuzda yer alan medyaları kontrol edebilirsiniz. 

 

 





PAYLAŞ