Akıllı Otel Çin'de Hizmete Başladı - Haberler - indir.com

Akıllı Otel Çin'de Hizmete Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 11:04:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Çin'in anlık mesaj uygulaması WeChat, Şangay’da akıllı otel açtı. Bu otelde misafirler odaların rezervasyonlarını ve uzaktan check-in’lerini WeChat ile yapıyor. Anahtara gerek duymadan uygulama üzerinden odalar açılıyor!

Otel misafirleri rezervasyonlarını yapmasının ardından otele geldiklerinde, kimlik yüz tanıması yüz tanıma üzerinden işlem görülüyor ve dikital oda kartlarını alıyorlar. Otel yerin 27 metre altında olsa da, hızlı internet erişimi hız kesmeden misafirlere sunuluyor.

WeChat, artık Facebook'tan daha değerli!WeChat, artık Facebook'tan daha değerli!

Ücretsiz VPN Erişimi Sunuluyor

WeChat ve ana şirketi Tencent, 2014 yılından itibaren akıllı otel deneyimleri geliştirmek için çalışmalar yapıyor. Şimdi daha hızlı kimlik doğrulaması için yüz tanımayı da sistemlerine eklediler. Normal şartlarda Çin'deki otellerde girişte fotoğrafınızın çekilmesi ve kimlik belgesinin taranması ve kopyalanması şart. Bununla birlikte, Çin'deki otellerin büyük bir kısmında internet erişimi devletin koyduğu kısıtlamalar nedeniyle özgür değildir. Birçok Batılı otel zinciri müşterilerine VPN erişimini de ücretsiz bir şekilde sunuyor.

Google Çin'de yapay zeka araştırması içim merkez açacak

Otel misafirleri WeChat aracılığıyla oda servisinden istediğini sipariş verebiliyor, ödeme yapabiliyor, oda klimasını ayarlayabiliyor, perdeleri ve ışığı anahtar gibi kullanabiliyor. Kahvaltı kuponları da uygulama içi müşteri bilgileri arasında yer alarak kahvaltı hizmetinin verildiği restoranda yüzünün taranması yeterli kalabiliyor. Eğer özel bir suit kiraladıysanız, 24 saat hizmet veren hizmetçi servisi de WeChat üzerinden kullanılabilmekte. Otelden çıkış işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleşiyor.

WeChat Çin'de, neredeyse bütün restaurant, alışveriş merkezleri ve ticaretin olduğu çoğu yerde kullanılıyor. InterContinental ile yapmış olduğu iş birliği sayesinde WeChat, teknolojinin doruklarını bir otelde yaşatıyor.

Teknoloji devleri Alibaba ve Baidu gibi şirketlerle yürütülen iş birlikleri sayesinde yapılan akıllı oteller Çin'de büyük yer edinir oldu. Çin'de giderek daha fazla akıllı otel ve mağazalar bulunuyor. Baidu'nun akıllı hoparlörleri otel odalarında yer alırken, Alibaba'nın robotları da yüz tanıma teknoloji konusunda otele yardımcı oluyor.


İlgili uygulamalar
WeChat rekorları arasında bir yenisini ekledi!WeChat rekorları arasında bir yenisini ekledi!
WeChat mesajlarınız tamamen silinmiyorWeChat mesajlarınız tamamen silinmiyor
Petrol fiyatları 2020'de zirve yapabilir!Petrol fiyatları 2020'de zirve yapabilir!

PAYLAŞ