Akıllı Cihazlarda En İyi YouTube Alternatifleri - Haberler - indir.com

Akıllı Cihazlarda En İyi YouTube Alternatifleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-01 16:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük video platformu olan YouTube, elbette ki herkesin en önemli uğrak noktasıdır. YouTube, şu anki kullanımı ile dahi son derece fonksiyonel bir uygulamadır. Ancak YouTube kullanımını çok daha fonksiyonel hale getirmek için çeşitli ipuçlarını ve püf noktalarını değerlendirebilirsiniz. Söz konusu YouTube'u zengin kullanma konusunda yazımızda yer alan adımları takip ederek kullanımınızı eskisine göre çok daha iyi hale getirebilirsiniz. 

En İyi YouTube İpuçları ve Püf Noktaları

YouTube Videolarını arka planda oynatabilirsiniz

Videoları arka planda oynatarak YouTube uygulamasını çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Bilgisayarda YouTube kullanımının en güzel yanı, YouTube üzerinden video içerikleri açıkken farklı işlemleri de aynı anda yapabiliyorsunuz akıllı cihazlarda bu pek de mümkün değildir. Android cihazınızda da iOS cihazınızda da YouTube uygulamasını sadece ön planda kullanabiliyor ve içerikleri ancak uygulama açıkken seyredebiliyorsunuz. Bunun sebebi ise, Google'ın, ücretli olarak sunduğu YouTube Red hizmetinin arka planda da çalışıyor olmasıdır. Fakat buna rağmen bazı çözüm yolları da yok değildir. Bu yöntemler sadece videonun içindeki müziği ya da sesi duymanızı sağlayacak niteliktedir. Bu işlemler Podcast dinlemek içi oldukça faydalı olacaktır. Android cihazlarda bu yöntemleri yapmak için;

- Akıllı cihazınızdan Google Chorme ya da tercih ettiğiniz herhangi bir tarayıcıdan www.youtube.com adresine geçiş yapın. 

- Burada ekranınızın sağ üstünde ya da altındaki üç nokta şeklinde belirlenmiş menü sekmesine dokunun, daha sonra ise sitenin masaüstü sürümüne erişim sağlayın. 

- Bu işlemleri yaparken bildirim ile ilgili bir pencere karşınıza gelirse izin vermelisiniz.

- Bu işlemleri yaptıktan sonra, seçtiğiniz bir videoya gidin, oynatın ve ana ekranınıza geçiş yapın.

- Burada çalma işleminiz durur, fakat akıllı cihazınızın ekranını üstünden aşağıya doğru kaydırma işlemi yaparak, hızlı ayar menüsünün hemen alt kısmında yer alan çalma düğmelerinin olduğu yerde Chorme penceresini görmeniz gerekiyor.

- Burada oynatma tuşuna basın ve YouTube'da çalan şarkıyı da videonun seslerini dinleyin.

iOS cihazlarda;

- Yukarıda saydığımız yöntemler Safari tarayıcısı için geçerli değildir. Bu sebeple bu işlemleri yapmak için üçüncü parti bir yardımcı uygulamaya ihtiyacınız olacaktır. Bu konu hakkında iPhone akıllı cihazlarınızda Dolpin wep tarayıcısını kullanabilirsiniz. Fakat farklı uygulamalarda bu konu hakkında kullanılabilir.

- Uygulamayı yükledikten sonra Dolphin'de www.youtube.com adresini ziyaret edin.

- Ardından seçtiğiniz herhangi bir videoyu seçin, oynatın ve ana ekranınıza geri dönüş yapın.

- Bunların her birini tamamladıktan sonra iOS akıllı cihazınızda Kontrol Merkezi ekranından  oynatma işlemine devam etmeyi seçin. Bu sayede ekranı kapatsanız bile arka planda yer alan ses çalmaya devam edecektir. 

İleri geri sarma süresini değiştirin

YouTube uygulaması üzerinden gerçekleştirilen çift dokunma işlemi son derece fonksiyonel bir özelliktir. Bu işlem sayesinde videoyu 10 saniye ileri ya da geri sarabilirsiniz. Ancak bu süreyi değiştirmek mümkündür. Yani isterseniz 5 saniye yaparak çok daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. 

- Bunu yapmak içinse YouTube uygulaması açıkken, ekranın sağ üst köşesinde yer alan profil fotoğrafınıza dokunun.

 - Buradan, Ayarlar - Genel - İki kez dokunma ile atlanacak süre özelliğini seçin.

- Kendinize göre daha uygun bir aralık seçin ve tamam deyin. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ