Akıllı Cihazlar için Google Haritalar İpuçları Nelerdir? - Haberler - indir.com

Akıllı Cihazlar için Google Haritalar İpuçları Nelerdir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-23 14:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Navigasyon özellikleri sunan Google Haritalar uygulaması şüphesiz dünyanın en popüler uygulamalarından biridir. Yazımızın içeriğinde ise, Google Haritalar uygulamasından en iyi şekilde faydalanma ipuçlarını değerlendireceğiz. Google Haritalar uygulaması 2015 yılında hayatımıza girdi ve elbette ki vazgeçilmez olmayı da başarmıştır. Akıllı cihazınızda Google Haritalar uygulamasını kullanırken değerlendireceğiniz ipuçlarından faydalanabilirsiniz. 

Akıllı Cihazlar İçin En İyi Google Haritalar İpuçları

- Harita türünü ve detayları daha da iyileştirin

Google Haritalar uygulamasına girdiğiniz anda ana ekranda yer alan arama çubuğunun hemen alt kısmında yer alan dairesel düğme uygulamanın en kullanışlı özelliklerinden biridir. Harita türünü iyileştirmek adına bu dairesel özellikten faydalanabilirsiniz. Dairesel simgeye dokunduğunuz anda, seyahat ederken burada yer alan ögeler size ciddi anlamda yardımcı olacak birbirinden farklı harita türlerini size sunacaktır. Farklı harita türlerinin yanı sıra aynı zamanda varsayılan özelliklerin yanı sıra Google Haritalar uygulaması uydu görüntülerini de incelemenize imkan tanıyor ve hatta belirli bölgelerin topografyasını incelemenize yarayan arazi modu özelliğini de sunmaktadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda Google Haritalar uygulamanızı, toplu taşıma, bisiklet yolları hakkında detaylı bilgi sunan transit, trafik ve bisiklet modları da sunmaktadır. 

- Mevcut Haritalar'ı internet bağlantısı olmadan kullanın

Zaman zaman akıllı cihazınızın internetinin olmadığı durumlar ile karşı karşıya gelebilirsiniz, bu durum içerisinde yol yardımı almanız gerektiği anda Google Haritalar uygulamasını internetsiz bir şekilde kullanmak için ayarlayın. Google Haritalar uygulamasının şüphesiz en dikkat çeken özelliklerinden biri belirli alanların haritalarını çevrimiçi olduğunuzda indirerek kaydetmenize imkan tanımasıdır. İndirdiğiniz haritaları kaydettiğiniz anda çevrimdışı olduğunuzda bile haritalardan faydalanabilirsiniz. Haritaları indirmek için arama çubuğu kısmında yer alan menü çubuğuna dokunun ya da ekranın sol kısmını sağa kaydırın. Ardından çevrimdışı haritalar seçeneğine dokunarak erişim sağlayın. 

- Sokak Görünümlerini inceleyin

Sokak Görünümleri modu çeşitli yapıları keşfetmenize, doğal harikalar olarak nitelendirilen bölgeleri görmenize ve bununla beraber aynı zamanda müzeler gibi bölgeleri de incelemenize imkan tanır. Yani Google Haritalar uygulamasını eğlence amaçlı da kullanabilirsiniz. Akıllı cihazınız ile Sokak Görünümü kısmına erişim sağlamak masaüstü deneyiminden çok daha farklıdır. Bu işlemleri yapmak için belirli bir konum hakkında arama yapın ya da Haritalar'ın içine bir iğne bırakarak ardından yer işaretleyici seçeneğine dokunun. Bu işlemlerin ardından da parmağınızı ekran kısmında gezdirerek ya da pusula işaretine dokunarak etrafta eğlenceli bir gezintiye çıkabilirsiniz. Gezinmek için sola ya da sağa kaydırma işlemleri yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda aşağı yukarı gezinmek için de mavi çizgiden faydalanabilirsiniz. Sokak Görünümleri arasında gezinirken yakınlaştırıp uzaklaştırma işlemleri de yapabilirsiniz. Yatay modda kullanım elde etmek için cep telefonunuzu yana çevirmeniz yeterli olacaktır. 

- Arabanızı Google Haritalardan bulun

Google Haritalar uygulamasını açtığınız anda karşınıza üç seçenek içeren bir menü açılır ve bu menünün en sonundaki seçenekte Park yerinizi kaydedin özelliğidir. Menü içerisinde yer alan diğer iki seçenek ise mevcut konumuzunu arkadaşlarınızla paylaşmanıza ve yakınınızda bulunan ilgi çekici yerleri keşfetmenize imkan tanır. 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ