Akıllı buzdolapları veri sızdırabilir mi? - Haberler - indir.com

Akıllı buzdolapları veri sızdırabilir mi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 19:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Evlerdeki eşyalar akıllı versiyonları ile giderek daha fazla evlere girmeye başlarken güvenlik noktasında da soru işaretleri o kadar çok artış gösteriyor. Şimdi ise buzdolapları mercek altına alındı. 

Nest Akıllı Ev Sensörleri Duyuruldu 

Xiaomi, akıllı çamaşır makinesini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanıyorXiaomi, akıllı çamaşır makinesini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanıyor

Japonya’da yaşanan yeni gelişmeler, evlerde kullanılan akıllı eşyaların bilgi sızdırma noktasında tehlike içerdiğini net bir şekilde gösterdi. ESET tarafından derlenen bilgilerde Japonya’da tüm akıllı ev eşyalarının güvenlik noktasında testlere tabi tutulacağı belirtilirken, güvenlik seviyesinin istenen seviyede olmadığı akıllı eşyalar üzerinden siber suçların işlenebileceği ifade edildi.

ESET’ten akıllı ürünler için dikkat çeken rapor!

ESET tarafından hazırlanan raporda, 2017 yılı itibari ile akıllı eşyalar üzerinden saldırıların yapılmaya başlandığı belirtilirken sadece Japonya’da siber saldırıların yaklaşık yüzde 50’sinin hedefi bu cihazlar oldu. Şu anda ülke genelinde 200 milyonu aşkın akılı eşyanın kullanıldığı göz önüne alındığında tehlikenin boyutu net bir şekilde görülebiliyor. 

Xiaomi'nin Yeni Akıllı Yaşam Ürünleri Tanıtıldı

Akıllı eşyaların testi Japonya'da nasıl yapılacak? 

Ülke genelindeki testlerde Japonya Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojisi Enstitüsü (NICT) çalışanları etkin bir rol oynayacak. Akılı cihazlara giriş yaparak bilgi almaya çalışacak olan çalışanlar, uzun süreli bir test olarak devam edecek. Testlerin tamamlanmasının ardından konuyla ilgili kapsamlı bir çalışmaya daha başlayacak olan yetkililer, üreticilerle bir araya gelerek cihazlardaki bu açıkları kapatma noktasında işbirliği yapacak.

Testler beş yıl boyunca devam edecek

Japonya’da Kasım 2018 itibari ile kabul edilerek yasalanan test süreci, mevcut düzenlemeler doğrultusunda 5 yıllık bir süreyi kapsıyor. Bu bakımdan uzun soluklu olacak çalışmalar sadece Japonya için değil, tüm dünya genelinde kullanılan akıllı ürünler için de bir örnek teşkil ederek güvenlik açısından veri sağlayacak. 

Bosch'dan Selfie Çeken Buzdolabı!


Öğrencilere özel akıllı üniformalar geliyorÖğrencilere özel akıllı üniformalar geliyor

PAYLAŞ