Akıllı ampul kullanmanın 5 yararı - Haberler - indir.com

Akıllı ampul kullanmanın 5 yararı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-06 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Yaşamımıza giren elektronik aletler, bir bir ?akıllı? olmaya başladı. Teknolojinin ilk akıllandırdığı eşya telefonlar oldu. Telefonlar aslında ilk değil ama en önemlisi olduğu için bundan sonraki tüm eşyalar da telefonlar ile uyumlu çalışacak şekilde tasarlanıyor. Yani sırasıyla eşyalarımız akıllanıyor.  Telefonların sunduğu kablosuz bağlantıların gelişmesi ile birlikte telefon kullanarak kontrol edebileceğimiz eşyaların sayısı da arttı. Artık evdeki eşyalarımızı dahi telefon ile kontrol edebilir hale geldik. Teknolojinin bize sunduğu bu imkanlar sayesinde günlük hayatımız bir hayli kolaylaştı. Akıllı olanlar kervanına yeni bir isim eklendi; ?Ampuller?.

İlk olarak eski tip kullandığımız klasik Akkor ampullerle birlikte zamanla daha tasarruflu olan Florasan ampuller hayatımıza girmişti. Son yıllarda led ampuller piyasaya sunuldu. Yüksek verim ve düşük enerji tüketimiyle hem cebimizden hem enerjiden tasarruf edebileceğimiz güzel bir teknoloji. Üstelik Led ampuller geniş renk seçeneği ile de herkesin zevkine göre bir ürün seçmesine de olanak sağlıyor. Kullanıcıların, yeni yeni geçiş yaptığı bu ampullerin avantajlı özellikleri şöyle;

Renkleri Değişebilir

Normal ampuller tek renk yanarken akıllı ampullerin bazılarında 16 milyon renk seçeneği var. Bazı akıllı ampuller renk değiştirebilme özelliğine sahip böylece evindeki ambiyansı değiştirmek isteyen kullanıcılara gelen kullanıcılara akıllı ampullerle istedikleri bir fırsatı sunuyor.

Her Yerden Kontrol Edebilirsiniz

Anahtar yada başka bir araca gerek kalmadan telefonunuzla rahatlıkla akıllı ampullerinizi istediğiniz yerden ve istediğiniz zamanda kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Philips Hue gibi kaliteli akıllı ampulleri kullanırsanız, bu ampulleri Google Home ya da Apple Home yardımıyla sesli asistanlar sayesinde kontrol edebilirsiniz.

Parlaklıkları Ayarlanabilir

Daha fazla anahtar kullanmanıza gerek kalmadan akıllı ampullerin parlaklıkları ayarlanabilir. Uygulamasını indirerek kullanabileceğiniz bu özellik ile bir hareketle oturduğunuz yerden odanızın ışık miktarını ayarlayabilirsiniz.

Bazı Akıllı Ampuller Müzik Çalabilir

Bazı ampuller müzik çalabilme özelliğine sahip. Böylece kablo karmaşalığına imkan veren hoparlörlere gerek kalmadan ampulünüz yardımıyla müzik dinleyebilirsiniz.

Daha Rahat Uyumanızı Sağlarlar

Uyurken salgıladığımız melatonin hormonunun düzenlenmesini sağlayan birkaç sıcak renk vardır. Uyumadan önce bulunduğunuz ortamdaki loş ışık bir süre melatonin hormonunuzun üretimini düzenler. Bu sayede daha kaliteli bir uyku ile iyi bir dinlenme sağlarız.





PAYLAŞ