Akbank kademeli olarak sistemleri açmaya başladı - Haberler - indir.com

Akbank kademeli olarak sistemleri açmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-08 13:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İki gündür sistem hatasıyla gündemden düşmeyen Akbank yetkilileri yeni bir açıklama yaptı. Yetkililer yaşanan teknik aksaklıkları en hızlı şekilde gidermek için çalışmaların devam ettiğini ve sistemin birkaç saat içinde kademeli olarak açılmaya başlayacağını açıkladı.

Akbank sisteminde yaşanan kesinti dolayısıyla banka iki gündür hizmet veremiyordu. Ancak bankadan gelen açıklamaya göre müşteriler saatler içinde yeniden işlem yapmaya başlayabilecekler. Ancak erişim sorunun uzun saatlerdir devam ettiğini ve sistem açıldığında aşırı yüklenme olabileceğini de unutmamak gerek. Kademeli olarak açılmaya başlanacak sistemde tüm işlemlerin aktif bir şekilde gerçekleştirilebilmesi de zaman alacaktır.

Akbank Yeni Para ve Ödeme Hizmeti Olan AkÖde'yi DuyurduAkbank Yeni Para ve Ödeme Hizmeti Olan AkÖde'yi Duyurdu

Akbank yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklama metninde müşterilerden özür dileyerek yaşanan arızanın bazı teknik sorunlardan kaynaklı olduğunu belirtmişti.

Akbank'ın yeni açıklaması:

"Hizmetlerimizdeki kesintileri gidermek için yoğun çalışmalarımızı teknoloji iş ortaklarımızla beraber aralıksız sürdürüyoruz.

Sistemlerimizi önümüzdeki saatlerde kademeli olarak devreye almayı hedefliyoruz. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Süreçten etkilenen başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızdan özür dileriz."

Anonymous'tan Akbank açıklaması

Akbank müşteri mağduriyetini gidermek için şunları yapacak:

  • Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bir gün ötelenmiştir.
  • Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.
  • Müşterilere ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.
  • Müşterilerin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

 


General Mobile'dan Akbank Direkt'lilere Özel 6 Taksit KampanyasıGeneral Mobile'dan Akbank Direkt'lilere Özel 6 Taksit Kampanyası
Binance ve Akbank anlaştı!Binance ve Akbank anlaştı!

PAYLAŞ