AirPods Pro ile Netflix'in mekansal ses özelliği nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

AirPods Pro ile Netflix'in mekansal ses özelliği nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 10:00:14
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Netflix, iPhone ve iPad uygulamalarına Uzamsal Ses desteğini yavaş yavaş tüm dünyada kullanıma sunuyor. Ancak dünya genelinde bu özelliğin kullanılabilir olup olmadığını veya nasıl kullanılacağı yönünde hala kullanıcılara bir açıklama yapılmış değil. Bizde sizler için bu yazımızda bu konuyu ele aldık.

Uzamsal Sesi kullanmak için neye ihtiyacınız var?

iPhone için Netflix'e uzamsal ses desteği geliyoriPhone için Netflix'e uzamsal ses desteği geliyor

Henüz herkes Uzamsal Ses özelliğini kullanmak için gerekli araçlara sahip değil. Bu özellikten faydalanmak için birkaç gereksinim var.

  • Bu özellik yalnızca AirPods Pro ve AirPods Max ile çalışıyor. Özelliğin kullanılabilirliğini kontrol etmek için bir çift Apple’s premiere buds'a ihtiyacınız olacak. 
  • Buna ek olarak iPhone veya iPad modelinizin iOS 14 ve üzeri işletim sistemini de desteklemesi gerektiğini belirtelim. iOS 14'te yer alan Uzamsal Ses özelliği Dolby surround ses teknolojisiyle kaydedilen tüm seslerle çalışarak 360 derecelik işitmeyi simüle ediyor ve sesin AirPod'larınızda "dolaşmasına" izin veriyor. iOS 15 ile gelecek Mekansal Ses özelliği de mekansal ses dönüştürme özelliğinin tanıtılmasıyla genişletilmiş durumda. Bu özelliğin size gelişmiş ses sağlamaya çalışmak için AI teknolojisini kullandığını da belirtelim.
  • Son olarak, Netflix uygulamasının en son sürümünün yüklü olduğundan emin olmanız gerekir. Netflix bu özelliği kullanıcılarına yavaş yavaş sunuyor, bu nedenle uygulamanızı güncel tutmak, özelliği kullanabilmeniz için gereki.

Netflix'te Uzamsal Sesi nasıl kullanılır?

Netflix şifresi nasıl değiştirilir?

Ne yazık ki şuanda Netflix uygulamasında, kullanıcıların Uzamsal Ses'in etkin olup olmadığını veya seçeneklerinin olup olmadığını bilmelerini sağlayan bir gösterge yok.

  • Uzamsal Ses özelliğini kullanabilmek Netflix uygulamanızı açın ve en sevdiğiniz içeriklerden birini oynatmaya başlayın.
  • Ekranınızın sol üst köşesinden aşağı kaydırarak iPhone veya iPad'inizin Kontrol Merkezini açın.
  • AirPods veya AirPods için ses seçeneklerini açmak için ses kaydırıcısına basın.
  • Özelliği açmak için Uzamsal Ses düğmesine dokunun.
  • Ses ayarlarından çıkın ve şimdi geliştirilmiş yönlü sesle şovunuza dönmek için Kontrol Merkezi'nde yukarı ve dışarı kaydırın.

AirPod'larınızın bağlantısını kesip daha sonra yeniden bağlarsanız Uzamsal Ses özelliği kapanmaz ancak özelliği istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.

Bunun yanı sıra ne yazık ki yeniden düzenlenmemiş eski filmler ve TV şovları, Uzamsal Ses'ten gerçekten yararlanmak için uygun teknolojiye sahip olmayacak.




Netflix Android'de oyun testlerine Stranger Things oyunları ile başladıNetflix Android'de oyun testlerine Stranger Things oyunları ile başladı
Apple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanıApple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanı

PAYLAŞ