AirPods kulaklıklar dönemine göre Apple'ın en çok satan 2. ürünü oldu - Haberler - indir.com

AirPods kulaklıklar dönemine göre Apple'ın en çok satan 2. ürünü oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 13:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Akıllı telefon sektörünün devi olan Apple’ın 2 yılı geride bırakan ve kablosuz kulaklık sektörünün çıkışa geçmesini sağlayan AirPods kulaklıkları Apple’a ciddi anlamda gelir sağladığını ifade edebiliriz. Çıktığı yıla göre en iyi 2. Apple ürünü olmayı başaran AirPods Kulaklık üzerinde bir kulaklık çıkarma konusunda şirket aceleci davranmıyor.

Gerçekleştirilen analizlere göre çıktığı dönemden bu zamana kadar toplamda 9 çeyreği geride bırakan AirPods, kümülatif olarak 36 milyon adet sattığı tespit edildi. 9 çeyreklik dönemde Apple tarihine yalnızca iPad serisi 85 milyon civarında satışa sunuldu. Bu özelliği ile AirPods şirketin en çok satan 2. Ürünü olmayı başardı. Google aramalarına bakıldığı zaman AirPods kelimesi son 1,5 senede adeta tıklanma rekoru kırmış diyebiliriz. Özelliklede yıl sonlarına doğru, ara tatil dönenmlerinde ve alışveriş etkinliklerinde AirPods terimi ciddi anlamda ilgi görüyor.

Logitech yeni kulaklık serisini oyunculara duyurduLogitech yeni kulaklık serisini oyunculara duyurdu

Piyasada çok fazla kulak içi kulaklık çıkmasına rağmen AirPods büyük başarı yakaladı

Apple kulaklıklar hakkında net bir rakam açıklamayan şirket, öte yandan sektörden gelen analizler geçen yıl 25 milyon civarında bir satış gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Bu sene bakıldığı zaman ise hedef 40 ile 50 milyon arasında AirPods kulaklık satışı gerçekleştirmek olduğunu söyleyebilirim. Bu rakamsal değeri de yüzdeye vurduğumuz zaman %90 ile %100 civarında bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Teknoloji pazarına baktığımız zaman yalnızca AirPods kulaklıklar olmadığını görüyoruz. Fakat tanıtımı gerçekleştiği dönemdeki özelliklerini sektörde görmek çokta mümkün olmayacağını ifade etmek istiyoruz. Sonrasında ise gerek büyük markalar gerekse Çin menşei olan ucuz markalardan kablosuz kulak içi kulaklıklar gün yüzüne çıktı. Bu kulaklıklara ise yoğun bir şekilde rekabet başladı. Gene de AirPods Kulaklık bu rekabetten başarı ile ayrılmayı başardı. Sizde AirPods kulaklık kullanıyor musunuz?


Kulaklık girişleri neden kaldırıldı?Kulaklık girişleri neden kaldırıldı?
Kulaklık Girişinden Vazgeçemeyenler İçin 7 Akıllı Telefon ÖnerisiKulaklık Girişinden Vazgeçemeyenler İçin 7 Akıllı Telefon Önerisi
Kulaklık nasıl temizlenir?Kulaklık nasıl temizlenir?

PAYLAŞ