AirPods, kablosuz kulaklık pazarında büyük pay alıyor - Haberler - indir.com

AirPods, kablosuz kulaklık pazarında büyük pay alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapordan elde edilen bilgilere göre, AirPods 2020'de küresel kulaklık pazarında orantısız bir şekilde büyüme sağladı. 

AirPods yine zirveye yerleşmeye çalışıyor

True Wireless Stereo (TWS) Bluetooth kulaklık pazarında geçtiğimiz yıl içerisinde 300 milyon birimin üzerinde satış işlemi gerçekleştirildi. Bununla beraber pazar payı %90 oranında büyüme sağladı. Apple AirPods, pazarın neredeyse yarısını ele geçirmiş durumdadır. Geri kalan kısım ise ayrı ayrı küçük oranlarla sektörde yer alıyor. Strategy Analytics, Apple’ın hakimiyetine rağmen, rekabet yoğunlaştıkça liderliğinin azaldığını dile getirdi. 

AirPods Studio kablosuz kulaklık modeli bugün tanıtılabilirAirPods Studio kablosuz kulaklık modeli bugün tanıtılabilir

Strategy Analytics Direktörü Ken Hyers, “Apple, 2020’de TWS segmentinde komuta liderliğini sürdürdü, ancak rekabet yoğunlaştıkça komuta payı azalıyor. Bu yüzden Xiaomi, Samsung ve Huawei’den 2021’de güçlü rekabet bekliyoruz” dedi. “TWS kulaklık pazarı zaten çok kalabalık. Güçlü bir satış görünümüne rağmen, önümüzdeki yıllarda kaçınılmaz olarak konsolidasyon olacak.” şeklinde ifadelerini sürdürdü.

Konu ile ilgili olarak çalışmalar yapan analistler, geniş Bluetooth kulaklık pazarında hala bol miktarda potansiyele sahip olduğunu açıkladı. Strategy Analytics raporlarından elde edilen verilerine göre, küresel anlamda neredeyse her on kişiden biri Bluetooth kulaklığa sahip. Bu sebeple büyüme için sektörde hala önemli bir alana bulunur. Bu bilgilere ek olarak Strategy Analytics raporlarından elde elde edilen bilgiler, satıcıların kablolu kulaklık modellerini yeni akıllı cep telefonlar ile bir araya getirmekten uzaklaştıkça pazarda hala önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu düşünülüyor.


Apple, kulak üstü AirPods Max’i duyurusunu yaptıApple, kulak üstü AirPods Max’i duyurusunu yaptı
AirPods Max kulaklık fiyatıAirPods Max kulaklık fiyatı
AirPods Max'te ortaya çıkan tasarım detayı dikkat çekiyorAirPods Max'te ortaya çıkan tasarım detayı dikkat çekiyor

PAYLAŞ