AirDrop rakibi: Android Nearby Share kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

AirDrop rakibi: Android Nearby Share kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 18:16:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple model akıllı cihazlar arasında kolay ve hızlı bir şekilde dosya aktarımı sağlayan AirDrop'a rakip olacak bir özelliğin Android akıllı cihazlara geleceğinin bilgisi daha önce verilmişti. Başta Wi-Fi Direct olmak üzere daha birçok akıllı cep telefonda benzer bir çözüm bulunuyor. Ancak Nearby Share olarak adlandırılan ve doğrudan Google tarafından geliştirilen özellik bugün itibariyle kullanıma sunuldu. Söz konusu bu özellik Android kullanıcılarının işini kolaylaştıracak seçeneklere sahip. 

Android Nearby Share kullanıma sunuldu

Apple'ın dosya aktarımı sağlayan AirDrop'un rakibi olacak olan Nearby Share kullanıma sunuldu. Hali hazırda Pixel ve bazı Samsung akıllı cep telefonlarda bulunan bu özelliğin gelecek bir kaç hafta içerisinde diğer cihazlar için de sunulacağı belirtildi. Nearby Share, AirDrop ile oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Yakınınızda bulunan cihazları tarayarak dosya, resim, bağlantı ve diğer içerikleri hızlı bir şekilde karşı tarafın cihazına aktarabiliyorsunuz. Nearby özelliğini kullanırken görünürlük seviyesini değiştirebilirsiniz. Yani şöyle ki bazı cihazların sizi görmesini, herkesin sizi görmesini veya tamamen gizli olmayı tercih edebiliyorsunuz. Gizli olma konusunda avantaj, zira Google bu özelliği kullanarak anonim bir şekilde dosya gönderip almanın mümkün olduğu aktarılıyor.

Meizu modelleri için Android 10 kapalı Beta güncellemesi yayımlanmaya başladıMeizu modelleri için Android 10 kapalı Beta güncellemesi yayımlanmaya başladı

Android 6 ve yeni sürümlerin yüklü olduğu bu akıllı cihazlarda çalışabileceği aktarılan Nearby Share'nin yaygınlaşma son derece önemli bir durumdur. Zira, 2011'den bu yana iPhone ve Mac’te yer alan AirDrop’un karşısına bugüne kadar çıkartılmış en iyi rakip. Bu özelliğin Android akıllı cihazlara eklenmesi için büyük bir güncellemeye ihtiyaç yoktur. Google tarafından yapılan açıklamaya göre Google Play Hizmetleri’nin güncellenmesi yeterli oluyor. Bu kapsamda telefon üreticilerinin benimsemeye başlamasıyla hızlı bir şekilde yayılması ve yüksek boyutlu dosyaları aktarmanın Android cihaz sahipleri için bir çile olmaktan çıkması kaçınılmaz. Şu an elde edilen bilgiler bunlarla kısıtlı olsa da gelecek günlerde daha detaylı verilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Android TV'nin adı Google TV olarak mı değişiyor?Android TV'nin adı Google TV olarak mı değişiyor?
Android 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletlerAndroid 10 alan yeni Samsung telefon ve tabletler
Android 10'da gizemli bir özellik keşfedildiAndroid 10'da gizemli bir özellik keşfedildi

PAYLAŞ