Airdrop nedir ve Airdrop nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Airdrop nedir ve Airdrop nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-03 14:20:24
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

 Başarılı transfer uygulaması Airdrop, Apple tarafından kullanıma sunulmuştur. sevilen transfer uygulaması bir çok kişi tarafından tercih ediliyor, sektördeki en başarılı ve en güvenli kablosuz dosya transferi araçları arasında yer alıyor.

Airdrop nedir?

Airdrop, Apple tarafından macOS ve iOS işletim sistemli cihazlar arasında kablosuz fotoğraf veya dosya aktarımı için kullanılan servis. iCloud sisteminden farklı olarak bu sistem, iki cihaz arasında kablosuz bağlantı kurarak, dosya aktarım işlemini güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi amaçlanıyor. Bu sistem 2011 yılından itibaren piyasaya sürülen Apple modelleri ile kullanıma sunulmuştur.

Airdrop, sadece macOS ve iOS cihazlarında kullanılabilmektedir. Airdrop ; Windows, Android veya Linux işletim sistemleri ile kullanılamıyor.

Airdrop servisin karşılıklı şekilde  kullanıldığı dosya aktarım yönleri ise karşımıza şu şekilde çıkıyor:

  • iOS tarafından iOS'a

  • macOS tarafından macOS'a

  • iOS tarafından macOS'a

  • macOS tarafından iOS'a

Airdrop nasıl kullanılır?

Airdrop kullanımı, Apple'ın bir çok uygulamasında olduğu gibi kolay ara yüzü ve kullanım kolaylığı ile kullanıcıların kullanmakta zorlanmayacağı türden bir uygulama.

Transfer işlemi gerçekleştirilmek istendiğinde  iPhone'dan macOS işletim sistemi taşıyan bir MacBook modeline fotoğraf gönderilebilir. Bu  tarnsfer işlemi birkaç küçük adım ile birlikte yapmak doğru olan yol oluyor.

İlk olarak iPhone fotoğraf gönderme işlemi için Fotoğraflar uygulamasına giriş yapılması gerekmekte. Ardından ise gönderilmek istenen fotoğraflar veya videolar seçilmelidir. Seçilme işleminin tamamlanmasının ardından, seçilen fotoğrafların ve videoların hemen altında Airdrop simgesi yer alacaktır.  Karşınıza çıkan bu simgeye tıklanıldığı vakit ise eğer daha önce Bluetooth yada Wi-Fi açılmamış durumda ise bu kablosuz bağlantı teknolojilerin açılması isteği karşınıza gelecektir. bu transfer işlemi, işlemi gerçekleştirdiğiniz karşı tarafın onaylaması ile eksiksiz bir şekilde gerçekleşecektir.. Aynı işlem macOS arasında veya iPhone arasında da aynı şekilde gerçekleştirilmektedir.

Airdrop kullanmaya başlamak isteyen kullanıcılar uygulamanın çok internet tüketeceğini düşünerek bu konuda endişelerini belirtiyorlar. Ancak endişelenmelerine gerek yok çünkü bu dosya aktarım sistemleri, sadece iki cihaz arasında kablosuz bağlantı kurmaktadır ve kurulan bu bağlantı üzerinden dosya aktarımı gerçekleştirmektedir.

 





PAYLAŞ