AirCar, 35 dakikalık uçuşunu başarıyla tamamladı - Haberler - indir.com

AirCar, 35 dakikalık uçuşunu başarıyla tamamladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-02 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Bilim kurgu filmlerinden görmeye alışık olduğumuz uçan araçlarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AirCar adlı yeni girişim, 35 dakikalık uçuşunu başarıyla tamamladı.

Blade Runner ya da Geleceğe Dönüş gibi filmlerde oldukça dikkat çeken uçan araçlar, yıllardan beri farklı bir geleceğe işaret ediyor. Ancak o gelecek artık çok uzak değil: Klein Vision olarak bilinen Slovakyalı bir şirket AirCar adını verdiği  özel aracıyla 35 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi. Uçan araç için hazırlanan prototip ile ilk testlerin başarılı bir şekilde tamamlanmış olması, projenin geleceğine yönelik de umut verdi.

Stefan Klein projesinde çok umutlu!

Aracın mucidi, pilotu ve sürücüsü Profesör Stefan Klein, yaklaşık 30 yıldır hibrit uçak üzerinde çalışıyor. AirCar'ı uzun zamandan beri geliştirilen ünlü profesör, yapılan test ile birlikte bu konuda başarıya ulaşacağının da ilk sinyallerini verdi. Şirket, ihtiyaç duyulduğu anda uçağa dönüşen çift modlu bir araba yarattı. İlk duyanlar için ütopik bir fikir olarak gelse de mevcut testlerin  tüm aşamaları detaylı bir şekilde video ile aktarıldı.

28 Haziran tarihinde gerçekleştirilen testlerde, Nitra Uluslararası Havaalanından Bratislava Uluslararası Havaalanı arasında özel bir uçuş gerçekleştirildi. Yaklaşık 35 dakika süren mevcut uçuş öncesinde oldukça yoğun bir çalışma ve test aşamalarından geçildi. Resmi açıklamalara göre Klein, prototipte 40 saatin üzerinde test uçuşu gerçekleştirdi. Bu testlerde ise 142 başarılı kalkış ve iniş yaptı. Araç için ayrıca manevra kabiliyeti testleri de yapıldı ve sorunsuz 45 derecede dönüşler ile 8200 fit yüksekliğe kadar çıkış sağlandı. Tüm bu testlerde en etkileyici detay ise aracın çok iyi bir performans sergilemesi. 

AirCar özellikleri neler?

160 HP'lik bir BMW motoruyla güçlendirilmiş olan araçta, arkada 170 km/s sabit seyir hızlarına ve 190 km/s maksimum hıza çıkabilen sabit bir pervane bulunuyor. Güvenliğin de ihmal edilmediği araçta acil durumlar için özel bir balistik paraşüt de mevcut. Uçuş tamamlandığında ise özel bir düğme ile birlikte yaklaşık 2 dakika içerisinde uçak, spor bir arabaya dönüşüyor.

İşte uçan araba projesi kapsamında yapılan ilk test uçuşu;





PAYLAŞ