Airbnb'ye yasa dışı ilanlarından dolayı 14 milyon Dolar'lık dava - Haberler - indir.com

Airbnb'ye yasa dışı ilanlarından dolayı 14 milyon Dolar'lık dava

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 11:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Online konaklama hizmeti sunan Amerika Birleşik Devletleri menşei olan Airbnb’ye Paris belediyesi tarafından dava açıldı. Paris de ki yasa dışı ilanları uygulamasında paylaştığı iddia edilen uygulama Airbnb’in 14 milyon Dolar ceza ödeyeceği ifade ediliyor.

Fransız yasalarına göre Paris’te bulunan ev sahipleri, evlerini kısa bir süre için kiralama uygulamalarında evlerini yalnızca 1 senede en fazla 120 güne kadar kiraya verebilirler. Ancak bunun için kayıt numarısı bulundurmaları gereken Parisli ev sahipleri, yasa dışı yollardan olursa ilan verirlerse Fransa yasalarını ihlal etmiş varsayılıyorlar. Bu nedenlerden ötürü Airbnb’deki yasa dışı ilanları gören Paris Belediye Başkanı firmaya dava açtıklarını belirtti.

Oda Paylaşım Servisi Airbnb, Küba'ya Açıldı!Oda Paylaşım Servisi Airbnb, Küba'ya Açıldı!

Belediye başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre Airbnb’e Paris’te erişim yasağı gelebilir

Fransız yasaları kapsamında Airbnb’den 14,5 milyon Euroluk alabileceklerinin altını çizen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, konu hakkında Journal du Dimanche gazetesine açıklamalarda bulunarak konu hakkında detaylı bilgi verdi. Yaklaşık olarak 65 bin ilan ile Avrupa’nın en büyük pazarlarından bir tanesi olan Paris için gerekli önlemleri alması ön görülen Airbnb ise Paris’teki kurallar hakkında açıklama yaparak şunları söyledi; “Verimsiz, orantısız ve Avrupa yasalarına tamamen aykırı.” Şu anda halihazırda dünyanın pek çok otel markası ile mahkeme sürecinde olan Airbnb, Paris Belediyesi ile de karşı karşıya gelerek bu davalarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Aynı zamanda şehirde bulunan bazı bölgelerin turistler için adete konaklama alanlarına döndüğünü ifade eden Paris Belediyesi, bu durumdan gayet endişe duyduklarını ve bu endişede haklı olduklarını ifade etti. Paris’te Airbnb’nin kullanılmasının tamamen yasak olabileceğinin altını çizen Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Parisli vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Peki Airbnb nedir?

Şayet bilmeyen okurlarımız için biraz Airbnb Uygulaması’na değineceğiz. Airbnb nedir sorusunu özetle cevap verecek olursam, hem seyahat etmek isteyen kişilerin hem de gittikleri yerlerde oda, ev gibi yerleri kiralayabilecekleri son dönemlerde bir hayli popüler olan paylaşım temelli ev kiralama uygulaması. Kullanıcılarına en uygun fiyatlı oda ya da ev kiralama seçeneği sunan bu uygulama, son dönemlerde oldukça popüler oldu. Bu kadar popüler olan bu uygulamanın son zamanlarda pek çok otel ile başı belada idi. Şimdilerde ise Paris Belediyesi ile sıkıntı yaşıyor. Bakalım bu durumdan nasıl kurtulacak?


İlgili uygulamalar
Airbnb'ye hikaye özelliği geldiAirbnb'ye hikaye özelliği geldi
Booking.com sonrası TÜRSAB'ın yeni hedefi: Airbnb, Agoda ve ExpediaBooking.com sonrası TÜRSAB'ın yeni hedefi: Airbnb, Agoda ve Expedia

PAYLAŞ