Afterlight Uygulama İncelemesi - Haberler - indir.com

Afterlight Uygulama İncelemesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-30 22:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Okulların açılmasının ertelenmesiyle birlikte tatil sezonu biraz daha uzamış oldu. Bu da tatil yörelerinden paylaşılacak fotoğrafların sosyal medyayı biraz daha işgal edeceği anlamına geliyor. Instagram'ın popüler hâle gelmesiyle birlikte pek çok kişi fotoğraflarını düzenlemeden ve filtrelendirmeden paylaşamaz oldu. Instagram söz konusu düzenleme ve filtreleme işlemleri için kendi araçlarını sunsa da, bu göreve talip olan çok sayıda üçüncü taraf uygulama bulunuyor. Oldukça kalabalık olan fotoğraf düzenleme uygulamalarının mevcut gözdelerinden birisi de Afterlight.

Afterlight'ın kamera ara yüzü hem tasarımı hem de özellikleri itibarıyla akıllı telefonların yerleşik kamera uygulamalarından oldukça farklı. Kamera ara yüzünde cihazın tam olarak dengede olup olmadığını gösteren bir çubuğun bulunması, simetrik fotoğrafları sevenlerin ilgisini çekecek türden bir ayrıntı olarak öne çıkıyor. Afterlight'ın esas özelliği ise işin düzenleme kısmını çok iyi yapıyor olması. Öncelikli olarak düzenleme ve filtreleme alanındaki bazı araçların paralı olduğunu ve uygulama içi satın alma özelliğiyle satın alınabildiğini belirtmekte fayda var.

Afterlight, başlatıldığında kullanıcıları son derece sade ve anlaşılır bir ara yüz karşılıyor. Açılış ekranının sağ alt köşesinde bulunan ikonu, Ayarlar sekmesine yönlendirme yapıyor. Bu sekme aracılığıyla kullanıcılar çeşitli konulardaki tercihlerini belirleyebiliyor. Açılış ekranının alt kısmının ortasında yer alan küçük Instagram ikonu Afterlight'ın Instagram hesabına yönlendirme yapıyor. Sayfanın tam ortasında yer alan büyük Afterlight logosunun altına ise daha küçük boyutlarda iki ikon yerleştirilmiş. Instagram logosunu hatırlatan ikon Afterlight'ın kamerasını çalıştırırken, Galeri ikonu kullanıcıları Film Rulosuna götürüyor.

Filmli fotoğraf makinelerini kullananlar, fotoğrafların üzerinde oluşan film lekelerini hatırlayacaklardır. Afterlight, fotoğraflara daha nostaljik bir hava kazandırmak adına farklı formattaki film lekelerini de fotoğraflara uygulayabiliyor. Fotoğraflara yerleştirilen lekelerin konumları da kullanıcılar tarafından, önceden belirlenmiş ayarlar arasından seçim yapılarak, değiştirilebiliyor. Afterlight, alışılmıştan farklı çerçeve seçenekleriyle de göz doldurmayı başarıyor.

 




Afterlight Uygulama İncelemesi


PAYLAŞ