Affiliate nedir? - Haberler - indir.com

Affiliate nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Pazarlama dünyası için büyük bir önem taşıyan affiliate, çok farklı şekilde tanımlansa da genel olarak Türkçe’de de affiliate olarak kullanılıyor. Gelir ortaklığı, satış ortaklığı, performans pazarlama gibi farklı kullanımları olan affiliate pazarlamada uzun zamandan beri kullanılan yöntemlerden birisidir.

Affiliate nedir, kime affiliate denir?

Pazarlamada “affiliate” tanımı, pazarlama işi yaparak komisyon alan kişiye denir. Satıcılar ile alıcılar arasında köprü görevi gören kişiler affiliate olarak tanımlanırken, affiliate marketing bu pazarlama işine denmektedir. İş öncesinde komisyonlar ve satış başına alınacak ödemeler ile ilgili tüm detaylar belirlendiği gibi affiliate, gerçekleştirdiği her satışta anlaşmalar doğrultusunda ödemesini almaktadır.

Dijital Reklam Sektörü Affiliate Talks Etkinliğinde Buluştu!Dijital Reklam Sektörü Affiliate Talks Etkinliğinde Buluştu!

Bir web site sahibi ya da pazarlamacı bu kapsamda affiliate olarak tanımlanabilmektedir. İnternette pazarlama etkinliklerinin artması ile birlikte affiliate kapsamı da genişletildiğinden dolayı, bu alanda yer almak isteyen çoğu kişi affiliate marketing faaliyetleri gerçekleştirebilmektedir.

Affiliate marketing çalışmalarında her affiliate için özel link yapısı kullanılmaktadır. Böylece ziyaretçinin satış işlemlerinin gerçekleşeceği sayfaya hangi affiliate üzerinden geldiği ve satış işleminin kesin olarak yapılıp yapılmadığı takip edilerek raporlanmaktadır. Böylece hem affiliate hem de ana satıcı, kolay bir şekilde affiliate faaliyetlerini takip edebilmektedir.


Apple, Ekim ayında App Store Affiliate sonlandırılıyorApple, Ekim ayında App Store Affiliate sonlandırılıyor

PAYLAŞ