AFAD Üzerinden Deprem Sorgulama Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

AFAD Üzerinden Deprem Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 12:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

E-Devlet uygulaması kapsamında kullanıcılara miras ve soy ağacı sorgulama gibi birçok özellik sunulmuştu. Bu özellikler bir hayli sık kullanılmış ve ülkemizde popüler olmuştu. Şimdi ise kullanıcılar ev adreslerini girerek bulundukları bölgenin deprem riskinde olup olmadığını öğrenebilecekler. Bu yeni AFAD Deprem Sorgulama Sistemi tüm kullanıcılar için kullanıma açıldı.

İnternet yokken yakın çevrenizle iletişim kurmanızı sağlayan uygulama: Bridgefy

AFAD Deprem Sorgulama Yapmak

Yaşadığınız bölge ve şehrin deprem riskini görmek için 'https://tdth.afad.gov.tr' sitesine girmeniz gerekiyor. Sistem bir süre yoğun ilgiden ötürü kilitlenmiş durumda. Ancak sistemin çalışma kısmına gelecek olursak adres ve koordinat bilgilerinizi gerekli alanlara girerek yaşadığınız yerin depreme karşı olan dayanıklılığını görebileceksiniz. Bu risk seviyesi deprem hattı değil zemin yapısına göre belirlenmiş durumda.

Amerika ve Avrupa'da uzun zamandır kullanılan 'ivme' sistemi kullanılmaya başlandı. Özellikle ülkemizin deprem geçmişleri kapsamında bir deprem bölgesine sahip olduğumuzu dile getirebiliriz. Bu kapsamda insanların bulundukları bölgenin deprem durumu hakkında bilgi sahibi olmaları önemli durumlardan birisi diyebiliriz. Yeni kullanıma girmiş olan AFAD Deprem Sorgulama Sisteminin tıpkı diğer sorgulama sistemleri gibi popüler bir şekilde kullanılması bekleniyor.





PAYLAŞ