Adobe'un yapay zeka destekli kamera uygulaması Photoshop Camera yayımlandı - Haberler - indir.com

Adobe'un yapay zeka destekli kamera uygulaması Photoshop Camera yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-12 22:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Medya yazılımları sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Adobe, yeni mobil uygulaması Photoshop Camera'yı Android ve iOS platformları için yayınladı. Yeni uygulama, sahip olduğu yapay zeka desteği ile tüketicilere benzersiz bir fotoğrafçılık deneyimi vadediyor. Hatta özellikle son birkaç yıldır piyasaya sürülen akıllı cep telefonlar, çok güçlü kamera donanımları ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Gerek akıllı cep telefonlara eklenen yapay zeka destekleri gerekse geliştirilen mobil uygulamalar, benzersiz fotoğrafların çekilmesinde yardımcı oluyor. Şimdi ise fotoğraf düzenle denildiğinde akla gelen ilk şirketlerden biri olan Adobe, yapay zeka destekli olan uygulaması Photoshop Camera'yı kullanıcıların beğenisine sundu.

Adobe'dan yapay zeka destekli uygulama

Adobe'un yeni Photoshop Camera adlı uygulaması, daha önce pek çok farklı örneğiyle karşılaşılan bir üçüncü parti kamera uygulaması olarak kullanıma sunuluyor. Fakat Photoshop Camera uygulamasını benzer uygulamalardan ayıran önemli özellikler bulunuyor. Bu özellik, Photoshop Camera uygulamasının Adobe'un yapay zeka platformu "Sensei"yi kullanıyor oluşudur. Peki, söz konusu bu Photoshop Camera uygulaması kullanıcılara neler sunuyor?

Adobe, Photoshop Camera uygulamasını test ediyorAdobe, Photoshop Camera uygulamasını test ediyor

Adobe Photoshop Camera uygulaması kullanıcılara benzersiz bir deneyim vadediyor. Çünkü söz konusu bu uygulama, fotoğraf çekimi sırasında çekilen fotoğrafın temasının ne olduğunu Sensei adlı yapay zeka anlıyor. Bununla kalmaya uygulama, çekilen fotoğrafın temasını algılayarak bu temaya uygun olan fotoğraf efektlerini seçiyor ve kullanıcıya sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, onlarca efekt arasından uğraşmak yerine çektikleri fotoğrafı benzersiz yapacak efektler arasından seçim yapıyorlar. Adobe'un yapay zeka destekli olan Photoshop Camera uygulaması toplamda 80'den fazla efekt ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bununla beraber aynı zamanda bu efektlerin yanı sıra yapay zekanın tüm nimetlerinden faydalanarak gerek ışık parlaklığı gerekse gölgeler için otomatik ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Kısacası Adobe'un yapay zekası Sensei, fotoğraf çekimi esnasında tam anlamıyla size birbirinden farklı kolaylıklar sağlıyor. 

Profesyonel bir fotoğrafçı olarak fotoğraf çekmek oldukça zordur. Fakat Adobe'un Photoshop Camera uygulamasını kullanarak hiçbir fotoğrafçılık bilginiz olmasa da mükemmel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Hatta öyle ki Photoshop Camera, ünlü isimlerle de iş birliği yaparak özel lens kütüphaneleri sunuyor. Bu kütüphane sürekli olarak güncellenecek ve kullanıcılar, sevdikleri ünlü isimlerin favorilerini takip edip onlardan ilham alabilecekler. 


Adobe Photoshop Camera Google Play Store dizinine eklendiAdobe Photoshop Camera Google Play Store dizinine eklendi

PAYLAŞ