Adobe XD’nin güncellemesi yayınlandı! - Haberler - indir.com

Adobe XD’nin güncellemesi yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 16:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Kullanıcı deneyimi için için Adobe tarafından geliştirilen Adobe XD (Adobe Experience Design) özellikle UX/UI alanında çalışmalarını sürdüren tasarımcılar için oldukça kullanışlı olan bir araç. Adobe, daha sürükleyici deneyimler için ses çalma desteği de dahil olmak üzere çeşitli olarak yeni özelliklere sahip prototipleme aracı Adobe XD için bir güncelleme yayınlıyor. XD'nin Mart sürümü, bugün Creative Cloud müşterilerine sunuluyor. 

Bu yeni sürümle birlikte ses tasarımı, prototip oluşturan kullanıcıların iş akışına eklenebilir. Bu özellikler ile birlikte ses efektlerini çoğaltabileceğiniz gibi prototipte kullanırken bilgisayarınızdan ses dosyalarının transferini gerçekleştirebilirsiniz. Geçiş eylemi ve ses yürütme eylemi gibi birden fazla eylem ekleyebilirsiniz. 

Adobe Capture yeni özellikler kazandıAdobe Capture yeni özellikler kazandı

Adobe kullanıcı deneyimi tasarımcısı Sam Anderson, kullanıcıların başlaması için Behance'dan kolayca indirilebilecek bir ses dosyası oluşturdu.

XD bugün birkaç özellik daha kazanıyor

Bağlantı metni: Tasarımcılar kendi çalışma yüzeylerinde (artboard) iki farklı nesneyi birbirine bağlayabilir. Böylece kullanıcılar sayfayı doğrudan istedikleri yere kaydırabilirler.

Alan metnini içerik kısayoluna sığdır : Tasarımcılar artık metin kutusunun yüksekliğini içindeki içeriğe otomatik olarak yeniden boyutlandırmak için metin kutusunun alt yeniden boyutlandırma tutamacına çift tıklayabilirler.

Adobe XD ne işe yarar?

Adobe XD, bir website ya da uygulama üzerinde katmak istenilen hareket ve detayları, basit arayüzü ve çizim araçları yardımları ile simüle etmenizi sağlar. Bu sayede kullanıcı deneyimi ve arayüz için verdiği yeni fikirlerle birlikte size ilham kaynağı olabilir. Vektörel tasarımlar ile web sitesi üzerinde basit bir şekilde etkileşimli prototipler tasarlamanızı sağlayan Adobe XD, yine aynı amaçla kullanılan Sketch programına rakip olarak çıkarıldı.

 


İlgili uygulamalar
Adobe Photosop 30. Yılını yeni özelliklerle kutluyorAdobe Photosop 30. Yılını yeni özelliklerle kutluyor

PAYLAŞ