Adobe Photoshop alternatifi PC uygulamaları - Haberler - indir.com

Adobe Photoshop alternatifi PC uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 09:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Grafik tasarım denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Adobe Photoshop, bir standart haline gelmiş olsa da birbirinden farklı kaliteli alternatifler vardır. Profesyonel düzeyde işlemler yapabileceğiniz alternatif platformlar hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Bilgisayarınızda kullanabileceğiniz uygulamalar hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanın. 

Bilgisayarda kullanabileceğiniz alternatif uygulamalar

  • Figma
  • Pixlr X
  • PhotoDiva
  • Photopea
  • GIMP
  • Krita
  • Apple Photos
  • Microsoft Windows 10 Photos
  • Photo Pos Pro

Figma

Özellikle web tasarım yapmakla ilgilenen kişiler için oldukça başarılı bir platform olan Figma, Photoshop platformuna kıyasla çok daha kolay bir kullanım sunuyor. Görsel içerikleri hizalama konusunda temel unsurlarda vektörel programlar kadar başarılı bir performans sergiliyor. Bu uygulamada tasarımlarınızı anlık olarak mobil cihazlarınızda görüp test etme imkanı tanınır. 

Pixlr X

Pixlr, diğer programlara göre biraz daha ön plana çıkıyor ve ücretsiz olmasını9n yanı sıra çevrimiçi olarak da herhangi bir öğe indirmeden kullanabileceğiniz fotoğraf düzenleme uygulamalarının başında gelir. Temel düzeyde olmak kaydıyla; vinyet, renk düzeltme, kontrast, parlaklık ve çerçeve gibi ayarlar yapmanız konusunda son derece başarılı bir alternatif seçenektir. 

PhotoDiva

Yapay zeka destekli olan efektler ve fırçalar kullanarak PhotoDiva ile beraber fotoğraflarınızı sadece bir kaç adımda çok daha etkileyici hale getirebilirsiniz. Bu uygulamada işlem yaparken herhangi bir özel bilgiye ihtiyacınız yoktur. Yazılım otomatik olarak en ideal düzenleme seçeneğini sunar. Aynı zamanda renk düzenlemeleri yapabilir, görüntü kalitesini iyileştirebilir, yüzü ve vücudu yeniden şekillendirebilirsiniz. Fotoğraflarda makyaj uygulamaları, görüntü arka planını değiştirme gibi 100'den fazla efekt ile birlikte geliyor. Ücretsiz olarak sunulan bu uygulama bilgisayarınızı yormadan çalışır. Düşük sistem özellikleri ile beraber gelen bu uygulamada portre düzenlemeleri yapabilirsiniz. Hem normal kullanıcılar hem de profesyoneller için PhotoDiva uygulaması son derece kalitelidir.

PhotoPea

Photopea aynı Pixlr gibi herhangi bir şey indirmenize gerek kalmadan tarayıcı üzerinden kullanabileceğiniz fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. PSD de içinde olmak üzere birçok formatı destekleyen bu program, Photoshop'un sunduğu tüm araçlara sahiptir. PSD formatını destekliyor olması Photoshop'a on an erişimi olmayan kullanıcılar için son derece kolaylık sağlayabilir. 

GIMP

En çok bilinen Photoshop alternatiflerinden biri olan GIMP, yıllardır kullanılır ve ücretsiz Photoshop denildiğinde de ilk akla gelenler arasındadır. Açık kaynak kodu üzerine kurulan GIMP programı hem Windows, hem Mac OSX hem de Linux platformlarında resmi olarak birçok öğreticiyle indirilebilir durumda.

Krita

Krita, Photoshop platformundan ziyade Illustrator'un sunduğu tüm özellikleri sunan ve bunların her biri de ücretsiz olan bir programdır. Krita'da da PSD formatının desteklenmesi yine Photoshop'a o an erişimi olmayan fakat kullanması gereken kullanıcılar için de çok faydalı bir özelliktir. 

Photo Pos Pro

Photo Pos Pro, kolay yapmak ve kartvizit yapmak gibi birçok türlü çeşit özelliğe sahip olan ücretsiz fotoğraf düzenleme programıdır. Programda isterseniz sıfırdan bir projeye başlayabilir veya hâlihazırda var olan bir fotoğrafı düzenleyebiliyorsunuz.





PAYLAŞ