Adobe Photoshop alternatifi mobil uygulamalar - Haberler - indir.com

Adobe Photoshop alternatifi mobil uygulamalar

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-30 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Adobe Photoshop, grafik tasarım denildiğinde akla gelen ilk isimlerin başında gelir. Fakat profesyonel işlemler yapmak zorunda kalmayan kişiler için hem pahalı hem de karmaşık bir seçenektir. Aynı zamanda artık profesyonel düzeyde tasarımlar yapmak konusunda yardımcı olacak olan birçok sayıda yeni araç vardır. Hem PC hem de mobil platformlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz alternatifler vardır. Söz konusu bu seçenekler için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Adobe'un tasarım dünyası için adeta olmazsa olmaz haline gelen Photoshop, yıllardır endüstri standartlarında kullanılmaya devam ediyor. Fakat hem akıllı cep telefon hem de tabletlerin daha yüksek işlem gücüne kavuşması ile beraber basitlik ihtiyacı sebebiyle çok sayıda alternatif geliştirildi. Hatta öyle ki artık bu alternatifler profesyonel düzeyde olup kullanıcılara sorunsuz işlem sağlar. Mobil cihazlarınızda profesyonel düzeyde photoshop programı arıyorsanız sizde alternatiflerden faydalanabilirsiniz. Liste içerisindeki bazı uygulamalar sadece fotoğraflar üzerinde değişiklik yapmaya yarıyor olsa da bazıları ise daha profesyonel özellikler sunar. 

Mobil cihazlarda kullanabileceğiniz uygulamalar

  • VSCO
  • Snapseed
  • Adobe Photoshop Express
  • Afterlight
  • Darkroom
  • PicsArt

VSCO

VSCO, fotoğraflarınıza adeta bir film karesi gibi görünüş kazandıran ve kullanması da oldukça basit ve ücretsiz olan fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Program kapsamında birbirinden farklı filtre, parlaklık, perspektif, kontrast ve doygunluk ayarı söz konusudur. Tüm bunların yanı sıra VSCO üzerinden yapmış olduğunuz çalışmaları topluluk ile de paylaşabilirsiniz. 

Android için VSCO indir

iOS için VSO indir

Snapseed

Snapseed, platform üzerinde fotoğraf düzenlemesi yapmak isteyenler için oldukça başarılı bir uygulamadır. Uygulamayı kullanmaya başlamak için daha önceden fotoğraf düzenleme işlemlerine dair bilgi sahibi olabilir ve uygulama kullanıcı dostu olduğu için bilmediklerinizi de kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Burada yer alan birçok filtre ve araç ile fotoğraflarınızı dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. 

Android için Snapseed indir

iOS için Snapseed indir

Adobe Photoshop Express

Adobe tarafından geliştirilerek mobil platformlara sunulan Photoshop Express programı, ücretsiz olmasının yanı sıra bir çok özelliğe sahiptir. Photoshop'un normal sürümü yoğunlukla profesyonellere hitap ediyor olsa da Photoshop Express, kullanması son derece basit ve kolay bir arayüze sahiptir. Eğer daha önce Photoshop uygulaması kullanmadıysanız bile bu uygulamayı kullanırken zorlanmayacaksınız. 

Android için Adobe Photoshop Express indir

Afterlight

Afterlight, fotoğraf düzenleme işlemlerine yeni başlayacak olan iPhone kullanıcıları için ideal bir uygulamadır. İçerisinde birçok özellik ve araç bulunan bu programda vakit geçirirken saatlerinizi harcayabilirsiniz. Basit bir arayüze ve kullanması kolay içeriklere sahip olan Afterlight ile beraber fotoğraf düzenleme işlemlerini anında yapabilirsiniz. 

iOS için Afterlight indir

Android için Afterlight indir

Darkroom

Darkroom, fotoğrafları içeri aktarmaya gerek kalmadan direk olarak kütüphanenizdeki fotoğrafları düzenlemenize imkan tanır. Bu sayede de gereksiz yer kaplayan ekstra fotoğraflar elde etmenize gerek kalmaz. RAW ve JPG formatında olan fotoğraflarınızı düzenlemek için son derece kullanışlı olan araçlar sunan Darkroom ile iPhone cihazınızda düzenleme yapabilirsiniz. 

iOS için Darkroom indir

PicsArt

Son derece popüler fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alan PicsArt, içeriği reklamlar ile bazen zorluyor olsa da neredeyse Photoshop kadar araç sunuyor olması ile oldukça kaliteli bir uygulamadır. Uygulama ile beraber fotoğraflarınıza çerçeve, birçok filtre, renk düzeltmesi, doygunluk, parlaklık, kontrast ve kolaj çalışması yapabilirsiniz.

iOS için PicsArt indir

Android için PicsArt indir





PAYLAŞ