Adobe Photoshop '360 Derece Fotoğraf Desteği' Nasıl Kullanılır - Haberler - indir.com

Adobe Photoshop '360 Derece Fotoğraf Desteği' Nasıl Kullanılır

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-05 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son zamanlarda 360 derece fotoğraf, birçok yerde görülmeye ve kullanılmaya başlandı. 360 derece fotoğraflar, artık en popüler photoshop uygulamalarından biri olan Adobe Photoshop üzerinde de kullanılabilecek. Daha öncesinde, Adobe 360 derece olarak yüklediğiniz fotoğrafları, normal en boy oranına dönüştürerek bu özelliğini yitirmesine neden oluyordu. Yeni sürümde ise artık 360 derece fotoğraflarınızı Adobe Photoshop üzerinde açabilecek ve bu şekilde kaydedebileceksiniz.

Adobe Photoshop üzerinde bir fotoğrafı düzenleyebilmek için izlemeniz gereken yol şöyle;

1-      Fotoğrafınızı açıp, fotoğrafın tamamına uygulayacağınız değişiklikleri yapın

360 derece fotoğrafınızı programa ilk yüklediğinizde, fotoğraf 360 derece özelliğini kaybetmiş gibi görünebilir. Fakat endişelenmeyin, fotoğrafınız 360 derece olarak kalacaktır. Siz bu durumda, fotoğraf üzerinde yapacağınız, pozlama, filtre, doygunluk gibi değişikliklerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 360 derece çalışma alanınıza geçtiğinizde, bunları yeniden düzenleyemezsiniz.

2-      Fotoğrafın 360 dereceye dönüştürülmesi

Fotoğraf üzerinde yapacağınız değişikliklerin ardından, Adobe'a fotoğrafın 360 derece formatında olduğunu bildirmeniz gerekir. Bunun için, katman panelinde orijinal fotoğraf seçili olmalıdır. Sonrasında yapmanız gereken de, sırasıyla 3D>Küresel Panorama>Seçili Katmandan Yeni Panorama seçeneklerine tıklamaktır

3-      Çalışma alanınızı seçmelisiniz

Karşınıza bir uyarı penceresi çıkacaktır ve burada 3D çalışma alanına geçip geçmek istemediğiniz sorulur. 360 derece fotoğraflarda çalışmak adına 3D çalışma alanına geçmeniz, çalışmanızı daha rahat sürdürmenizi sağlayacaktır. Bu sizin tercihinize kalmıştır ve çalışma alanınızı değiştirmek isterseniz, Pencere>Çalışma Alanı seçeneğinden değişiklik yapabilirsiniz.

4-      360 derece fotoğrafın üzerinde gezinin

El aracını seçerek, 360 derece olan fotoğrafınızın üzerinde dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Bu noktada bir sorunla karşılaşıyorsanız, hata yaptığınız bir şey var demektir.

5-      Araç kutusundan yerel düzeltmelerinizi yapın

360 derece fotoraflar 3 boyutlu olduğu için, programda buna göre araçlar bulunuyor. Bu araç kutusunda bulunan seçeneklerle, 360 derece fotoğrafınızın üzerinde oynama yapabilirsiniz

6-      Fotoğrafınızı dışa aktararak kaydedin

Fotoğrafınızı normal fotoğraflar gibi kaydetmeye kalkarsanız, fotoğraf 360 derece olduğundan fotoğrafın yapısını bozarsınız. Bunun için kaydederken 3D>Küresel Panorama>Panoramayı Dışa Aktar seçeneklerini sırasıyla seçmeniz gerekir. Tüm bu işlemleri yaparken, 360 derece fotoğrafların boyutunun daha fazla olacağını hesaba katarak, arka plandaki pencereleri kapatmanız, bilgisayarınızın yararına olacaktır.





PAYLAŞ