Adobe Orijinallik Girişimi, fotoğraf ile kimlik doğrulama üzerine çalışıyor - Haberler - indir.com

Adobe Orijinallik Girişimi, fotoğraf ile kimlik doğrulama üzerine çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 22:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Adobe çevrimiçi platformda şeffaflık eksikliği olduğunu düşünerek bu konuya bir çözüm sunabilmek adına Twitter ve New Yok Times’la güçlerini birleştirdi. Üç şirket bir araya gelerek “İçerik Orjinallik Girişimi” adını verdikleri içerik üreticilerinin ürettiklerine damgasını basabilmesini sağlayacak bir proje başlattı.

Adobe’nin yıllık olarak düzenlenen etkinliğinde Adobe Max’a eklenen yeni özellikleri açıklayan Adobe Baş Ürün Sorumlusu olan Scott Belsky, şirketin yeni bir kararla Content Authenticity Initiative (İçerik Orijinallik Girişimi) programına başladıklarını açıklayarak program içeriğini anlattı.

Adobe Lightroom Yapay Zeka Desteği İle GüçleniyorAdobe Lightroom Yapay Zeka Desteği İle Güçleniyor

Bu alanda daha güçlü bir etki yaratmak isteyen şirket yeni girişimini Twitter ve New York Times ile birlikte yürütecek. Bu proje hakkında açıklama yapan Belsky, yaratıcıların yaptıkları çalışmalara damgaları vurabilmesi ve içeriklerini farklı platformlarda ve yayınlarda eşlik etme özelliğine kavuşmaları için üç şirketin bir arada endüstri çapında standart geliştirmeye başladıklarını açıkladı.

Dijital platformlardaki şeffaflık eksiliğinin üzerinde duran Belsky, dijital içerikler ve dijital ortamların kullanımı arttıkça kullanıcıların çevrimiçi ortamlarda karşılaştıkları içeriklerde neyin gerçek olduğunu bilmek istediğini dile getirerek bu alanda büyük bir açık olduğunun altını çizdi. İnsanların içeriği kimin değiştirdiğini ya da hangi içeriklerin değiştirilmiş olduğunu bilmediklerinde yanıltılabileceğini açıklayan Belsky, yayıncılar ve yaratıcılar için bu noktada dürüst içerik sağlayabilme yeteneğiyle birlikte şeffaflık sağlamanın çevrimiçi güven konusunda kritik bir öneme sahip olduğunu açıkladı.

Adobe, Twitte ve New York Times orijinal içerikleri korumak için bir arada!

Bu konuda bir adım atan Adobe, kullanıcılara kime ve neye güvenecekleri konusunda karar vermeye yardımcı olabilmek için bilgi ve araçları kullanabileceği uzun vadeli bir çözüm sunmayı amaçlıyor. Bunun için Twitter, New York Times ve Adobe ile güçlerini birleştirerek, kullanıcılara uzun vadeli çözümler sunmaya katkıda bulunuyor ve kullanıcıların kime, neye ve nasıl güveneceklerini anlayabilmelerini desteklemek adına “İçerik Orijinallik Girişimi”ne start verdi.

Adobe, Photoshop Elements 2020 yapay zeka ile daha güçlü

Henüz gelişim aşamasında olan bu projeyle ilgili detaylar hakkında net bir bilgi olmasa da Belsky’nin açıklamaları doğrultusunda proje iki ana bölümden oluşuyor gibi görünüyor. Bu aşamadan ilki, sistemin Photoshop geçmiş panelinin ana fikrine benzeyen bir yapıyı. Yaratıcı bilgileri yakalayabilen ve orijinal dosyadaki değişimleri izleyerek meta veri standarttı oluşturması, ikincisi ise toplanan meta verilerinin merkez deposu görevindeki bir görünür kayıt sistemine sahip olması.

Söz konusu projenin detayları henüz netlik kazanmamış olsa da bu projeyle orijinal içerikler ve orijinal üreticileri koruyabilme konusunda ciddi bir adım atan Adobe’nin söz konusu projesi ilerleyen günlerde somut sonuçlar elde edebilir gibi duruyor. Üç dev şirketin bir araya gelerek start verdiği bu projenin detayları hakkında sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


Adobe XD Nedir,Nasıl Kullanılır?Adobe XD Nedir,Nasıl Kullanılır?
Adobe, 7 Milyondan Fazla hesap bilgisini yanlışlıkla herkese açık hale getirdiAdobe, 7 Milyondan Fazla hesap bilgisini yanlışlıkla herkese açık hale getirdi

PAYLAŞ