Adobe Lightroom Yapay Zeka Desteği İle Güçleniyor - Haberler - indir.com

Adobe Lightroom Yapay Zeka Desteği İle Güçleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-13 23:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Piyasada birçok fotoğraf düzenleme uygulaması bulunuyor ve bu uygulamaların başlıca amaçları ise otomatik düzenleme oluyor. Fakat profesyonel kullanıcılar ise otomatik düzeltmek yerine manuel ayar ile diledikleri değişiklikleri yapıyorlar. Otomatik düzeltme sistemleri her türlü senaryodaki fotoğraflara aynı işlemi uyguladığı için bazı zamanlar başarısız olabiliyorlar. Fakat Adobe'nin oldukça popüler olan Lightroom uygulamasına yayınladığı son güncellemesi ile artık otomatik düzeltme sistemi daha kullanılabilir bir hal alacak.

Adobe cephesi Lightroom CC ve Classic için yayınladığı güncellemeler haricinde Camera Raw uygulamasınıda güncelledi. Fotoğrafları güzelleştirmek için Seisei Al adlı yeni yapay zeka teknolojisini kullanıma sundu. Binlerce fotoğrafların analizi sonucunda otomatik düzenleme modu sizin fotoğraflarınızı yapay zeka yardımı ile güzelleştirecek. Kullanıcılara düzenleme yapacak adımların daha aza indirgenmesi sağlanıyor ve bu sayede daha az işlem ile çok daha iyi düzenlenmiş fotoğraflar ortaya çıkıyor.

Adobe Lightroom için masaüstü sürümüne başka yeniliklerde sunan Adobe, bu noktada gelişmiş ton ayarlama seçeneklerini sunuyor. Mobil taraf için ise hem Android hemde iOS için farklı yenilikler sunmaya devam ediyor. Android tarafında bazı modların erişilmesi hızlandırılırken, iOS tarafında ise fotoğraflara yazılı logo ekleme ve HDR kare yakalama gibi detay yenilikler getirilmiş durumda. Yenilenmiş olan tüm bu genel otomatik düzenleme araçlarına Lightroom'un masaüstü sürümleri ile beraber web uygulamaları üzerinde de erişilebilme imkanı bulunuyor.

 





PAYLAŞ