Adobe Fresco uygulaması iPad için indirmeye sunuldu - Haberler - indir.com

Adobe Fresco uygulaması iPad için indirmeye sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-29 22:04:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Adobe bildiğiniz üzere illüstrasyon programlarıyla büyük başarılar elde eden bir şirket. Alanın dev ve öncü şirketlerinden olan Adobe her sene programlarını geliştirerek yeni versiyonlarını kullanıcılarıyla buluşturuyor. Bilgisayarların arından akıllı telefonlar içinde gelişmiş düzenleme programları sunan Adobe bu sene yaz aylarında Fresco’nun müjdesini vermişti.

Adobe Fresco yayınlandı

Adobe Lightroom Yapay Zeka Desteği İle GüçleniyorAdobe Lightroom Yapay Zeka Desteği İle Güçleniyor

Adobe'dan Flash Player Uyarısı

iPad için yayınlanacak Fresco programı, Adobe’nin daha öncesinde  Project Gemini adıyla yayınladığı programında daha gelişmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyordu. Ne zaman yayınlanacağı büyük bir merakla beklenen Adobe Fresco iPad kullanıcılarının beğenisine sunuldu.

iPad tabletlerde bulunan Apple Pencil ve dokunmatik odaklı olarak geliştirilen Adobe Fresco’nun dünyanın en büyük fırça koleksiyonuna sahip olduğu iddia ediliyordu. Birbirinden farklı kategorilerle kullanıcılarına daha fazla fırça sunan Adobe Fresco hem profesyonel, hem de amatör kullanıcıların rahatlıkla kullanabileceği bir program.

Sahip olduğu yapay zeka desteğiyle büyük bir ses getiren Adobe Fresco özellikleriyle benzeri uygulamalardan da ayrılıyor.

Adobe Fresco özellikleri

Adobe'un Fotoğrafcılık Programı Lightroom, iPad'e Geldi

Adobe Fresco’nun yapay zeka desteğinden sonra en önemli özelliklerinden biri ise “Live” adı verilen fırça seçenekleri. Bu fırçalar Adobe’nin Sense Al platformundan yararlanıyor. Sulu boya ve yağlı boya çizimlerinde fırça darbelerini daha gerçekçi bir hale getiriyor. Daha öncesinde Sketch ve Draw adında iki farklı uygulamayla bu özellikleri sunan Adobe’nin bu programlardaki özellikleri geliştirerek Freco’da buluşturduğunu söyleyebiliriz.

Bu nedenle eğer Adobe’nin bir önceki programlarını kullanıyorsanız, Fresco’ya alışmakta hiç zorluk çekmeyeceğinizi de söyleyebiliriz. Kişiselleştirme seçeneklerinin de daha gelişmiş olduğu Adobe Fresco, kullanıcılar kendi kullandıkları fırçaları uygulamaya aktarma ya da indirme imkanı da tanıyor. Bunun yanı sıra Fresco’nun kullanıcılara sunduğu en önemli özelliklerden biri de kullanıcıların yaptıkları çizimleri Cloud PSD formatına dönüştürerek saklama imkanı tanıması. Bu sayede çizimlerin sonradan düzenlenebilmesini de mümkün kılan Adobe kullanıcılarına Cloud PSD formatında kaydettikleri çizimleri Creative Cloud’a eş zamanlı olarak düzenleyebilme olanağı sağlıyor.

iPad cihazlar için gün itibariyle yayınlanan Adobe Fresco’nun tüm iPad modellerinde desteklenmediğinin de altını çizelim. Uygulama sadece iOS 12.4 arayüz yazılımı ve daha üstü sürümlere sahip olan iPad Air 3, iPad 5 ve iPad 6, iPad mini 5 modellerinde destekleniyor. Gelecek dönemlerde Microsoft Surface ve Windows desteği de sunacağı beklenen Adobe Fresco’yu App Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.


Adobe XD Nedir,Nasıl Kullanılır?Adobe XD Nedir,Nasıl Kullanılır?
Logitech CRAFT klavyeye, Adobe Lightroom Classic CC desteği geldiLogitech CRAFT klavyeye, Adobe Lightroom Classic CC desteği geldi

PAYLAŞ