Adobe Flash'ın Tarihe Karışacağı Zaman Belli Oldu - Haberler - indir.com

Adobe Flash'ın Tarihe Karışacağı Zaman Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-26 16:00:28
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler araç Adobe tarafından gelen son bilgilere göre Flash'ın en sonunda tamamen piyasadan kaldırılması planlanıyor. Hatırlarsak popüler internet tarayıcıları olan Microsoft Edge, Chrome ve Safari gibi internet tarayıcıları geçtiğimiz sene ile beraber Flash'ı varsayılan olarak engellemeye başlamışlardı. Şimdi ise gelen bilgilere göre Adobe, Flash desteğini 2020'nin sonlarına doğru tamamen bitirmeyi planlıyor. Bir adobe sözcüsü tarafından söz konusuyla alakalı yapılan açıklamada şirketin Flash Player için sunmuş olduğu güncelleme ve dağıtım işlemlerinin 2020'nin sonları ile beraber tamamen durdurulması hedefleniyor.

Şuan için piyasada belli sayılarda bulunan eğitim, oyun ve video siteleri hala Flash'ı kullanmaya devam ediyorlar. Adobe'nin ise bu desteğini 2020 yılına kadar çeşitli Google, Facebook, Microsoft ve Mozilla gibi iş ortakları ile desteğin süreceği ifade ediliyor. Flash 2019'un ortası ve sonlarına doğru Internet Explorer ve Microsoft Edge'e varsayılan olarak bir engellemenin olacağı planlandığı belirtiliyor. 2020 ile beraber ise destek sunulan tüm platformlarda Windows versiyonları tam anlamıyla ortadan kaldırılacak.

2020 yılı ile beraber Flash döneminin sonlanacağını ifade edebiliriz. HTML5 standartları ile tüm bulunan modern web tarayıcılarında kullanılmaya başlandı. Bu sebepten ötürü Adobe ihtiyacı azaldı ve buda bir süre sonra Flash'ın tarihe karışması anlamına geliyor. Flash'ın kaybolması ile beraber iyileştirmeler ve yeni web teknolojilerini destekleyen mobil cihazlar ve dizüstü bilgisayarlarının pil ömründe de artış bekleniyor. Bakalım Flash'ın hayatımızdan çıkışı ile berabere ne gibi teknolojik etkiler göreceğiz.





PAYLAŞ