Adobe Flash, Windows 10'dan Temmuz ayında tamamen kaldırılıyor - Haberler - indir.com

Adobe Flash, Windows 10'dan Temmuz ayında tamamen kaldırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-06 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Microsoft, bu yaz içinde Adobe Flash’ı Windows 10’dan tamamen kaldırmaya başlıyor. İşletim sisteminin kalıcı bir bileşeni olan Flash’ın artık tamamen sonlanacağını belirtelim. Windows 10 “Adobe Flash Player’ı Kaldırma Güncellemesi” Temmuz ayından itibaren zorunlu hale getirecek. Bu ay piyasaya sürülmesi beklenen Windows 10 sürüm 21H1’e güncellemek de yazılımı otomatik olarak kaldıracak. Adobe Flash’ı kaldıran güncelleme, Windows 8.1, Windows Server 2012 ve Windows Embedded 8 Standart gibi daha eski işletim sistemleri için de bulunacak. Microsoft ise konu hakkında yayınladığı bir yazı ile zaman takvimini paylaşmış oldu.

Temmuz ayında Flash, Windows 10’dan tamamen kaldırılacak

Mozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyorMozilla Firefox Adobe Flash desteğine son veriyor

Yazılım devi Microsoft, birçok kişinin otomatik olarak alacağı ve yükleyeceği yazılım güncellemesiyle Flash desteğini Microsoft Edge tarayıcısından bir süre önce zaten kaldırmaya başlamıştı. Şimdi ise Windows ile beraber gelen Flash Player’de tamamen kaldırılıyor. Güncelleme için hazırlanmış bir destek sayfası, başka bir kaynaktan manuel olarak yüklenen Adobe Flash Player sürümünü kaldırmayacağını belirtiyor.

Flash artık son zamanlarını geçiriyor. Büyük tarayıcılar 2016’da desteği bırakmaya başlanmıştı. Adobe ise geçtiğimiz yılın sonunda bu eski formatı desteklemeyi bıraktı. Desteği bitmesi ile beraber binlerce eski Flash oyun ve animasyonun yedeğini sunuyor. Flash Player içerikleri için zor durumda kalınacak olan Adobe Flash Player, kısa süre sonra Windows 10 işletim sisteminden tamamen kaldırılıyor ve destek sonlandırılıyor. Bakalım bu güncelleme daha neler getirecek göreceğiz.


Flash Player için son güncelleme yayımlandıFlash Player için son güncelleme yayımlandı
Microsoft Adobe Flash Player'ın kaldırılması için kullanıcıları uyardıMicrosoft Adobe Flash Player'ın kaldırılması için kullanıcıları uyardı

PAYLAŞ