Adobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldı - Haberler - indir.com

Adobe, Facebook'un VR üreticisi Oculus Medium'u satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-11 09:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Yazılım dünyasının başarılı isimlerinden Adobe, VR stratejisini bir adım daha yukarı taşımayı planlıyor. Şirket, planlarını hayata geçirmek adına harekete geçti. Adobe, planları doğrultusunda Facebook şirketinin bünyesinde yer alan Oculus VR şirketinden doğan sanal gerçeklik geliştirme aracı olan Oculus Medium'u satın aldığını dile getirdi. Yapılan anlaşmanın finansal bilgileri açıklanmadı. 

Yazılım dünyasının başarılı isimlerinden Adobe, 2016 yılında Facebook şirketi tarafından VR alanında etkin olmak amacıyla ortaya çıkarılan sanal gerçeklik aracı Oculus Medium şirketini bünyesine kattığını açıkladı. Oculus'un blog yazısı kapsamında, Oculus VR sistemi olan kullanıcılar Medium'u çalışmalara sorunsuz bir şekilde devam edebilecekleri duyuruldu. Adobe bu çalışması ile VR alanında çok daha etkin olmak istediğini belli etti. Hatta şöyle ki, ileriye dönük olarak profesyoneller iç,in VR, 3B ve sürükleyici tasarım hizmetleri portföyü oluşturmak adına Medium'u kullanmayı planladıklarını açıkladı. 

Adobe, Medium şirketinin, Photoshop, Dimension, After Effects, Substance ve Aero gibi programların mevcut 3B ve eksik bileşenleri tamamladığını dile getirdi. Buna ek olarak Adobe'nin 3B ve sürükleyici içerik yöneticisi olarak görev yapan Sébastien Deguy konu hakkında; "3B ve sürükleyici çabalarımızı anlamlı bir şekilde hızlandırmayı hedeflediğimiz için Medium ekibi ve teknolojisi, Adobe'ye heyecan verici bir katkı sağlıyor. Medium'un aletlerinin ve teknolojisinin entegrasyonu, 3B ve sürükleyici stratejimize büyük katkı sağlayacak." şeklinde konuştu. Adobe, bu çalışması ile beraber VR alanında çok daha etkin bir şekilde vakit geçirecek ve kullanıcıların mevcut imkanlar ile profesyonel bir deneyim yaşamalarını sağlayacak gibi gözüküyor. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ