Adobe, 7 Milyondan Fazla hesap bilgisini yanlışlıkla herkese açık hale getirdi - Haberler - indir.com

Adobe, 7 Milyondan Fazla hesap bilgisini yanlışlıkla herkese açık hale getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-28 15:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyaca ünlü yazılım şirketi Adobe, yapmış olduğu büyük bir hata ile 7 milyondan fazla Creative Cloud kullanıcısının bilgilerini herkese açık bir hale getirdi. Bu durum ile beraber hesap sahiplerini ciddi tehditler beklerken, Adobe şirketi büyük bir eleştiriye tutulmuş durumda. Özellikle sosyal medya sitelerinin ve birçok teknoloji şirketinin son dönemde yapmış oldukları güvenlik açıkları gündeme gelmeye devam ediyor. Bu şirketler arasında bir yenisi olarak Adobe de dahil olurken, Adobe Creative Cloud hesaplarının özel detayları kamuyla paylaşılmış oldu. Kullanıcı bilgilerinin açığa çıkması ile beraber kullanıcılar phishing adlı bir saldırılara açık hale geliyor.

Adobe 7 Milyon Hesabı Sızdırdı

Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı!Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı!

İlk olarak Comparitech tarafından haber haline gelen bu durumun ortaya çıkması ile beraber veri tabandaki tüm bilgilerin erişilebilir durumda olurken, yazılıma gerek duymadan şifre ve verilere erişilebilir oluyor. Ortaya çıkan hesap bilgileri arasında ise e-posta adresleri, hesap açılış tarihleri, adobe uygulamaları, son giriş zamanı ve ödeme durumları gibi içerikleri görüyoruz. Bu bilgiler arasında şifrelerin bulunmadığı ifade ediliyor. Bu sorun Adobe’ye 19 Ekim tarihinde haber verilirken, aynı gün Adobe tarafından veri tabanın güvenli bir hale getirildiği belirtiliyor.

Şuan için bir sorunun olmadığı ve hatalı olan durumun tamamen ortadan kaldırıldığı Adobe tarafından belirtiliyor. Ortaya çıkan bu bilgilerin hassas olmadığını ifade eden şirket, herhangi bir benzer duruma karşılık ise önlemlerin alındığı belirtiliyor.


Adobe Fresco uygulaması iPad için indirmeye sunulduAdobe Fresco uygulaması iPad için indirmeye sunuldu
Adobe, Photoshop Elements 2020 yapay zeka ile daha güçlüAdobe, Photoshop Elements 2020 yapay zeka ile daha güçlü

PAYLAŞ