Adata, XMP destekli yeni belleklerini tanıttı - Haberler - indir.com

Adata, XMP destekli yeni belleklerini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-17 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bellek alanında yeni iddialı markalardan birisi olan Adata, yeni bellek modellerinin tanıtımı gerçekleştirdi. Yeni modeller, RGB desteğiyle dikkat çekiyor.

Pazarlamada farklı bir strateji izleyen Adata, bir alt markası XRP üzerinden iddialı modeller sunmaya devam ediyor. Adata tarafından tanıtımı yapılan yeni RAM kitleri, oyunculara yönelik yeni bir seçenek sunuyor. Spectrix D45G RGB Ve Gammix D45 olarak adlandırılan yeni 2 model, farklı özellikleriyle ihtiyaca uygun bir çözüm sunmayı vaat ediyor.

Spectrix D45G RGB özellikleri neler?

En üst ve yeni modellerden birisi olan Spectrix D45G RGB yüksek frekansa ihtiyaç duyanlar için oldukça ideal görünüyor 8 GB kitlerde frekans 4400 MHz’e yükseltilebiliyor. CL ise 19-26-26 şeklinde. Özel bir aydınlatma ile birlikte gelen bellek, görünüm ve tasarımda da fark yaratıyor. 32 GB’a kadar kapasitesi arttırılabilen modelde ölçüler ise 133.35 x 45.26 x 8.2 mm şeklinde. Yeni modelde yer alan RGB teknolojisi ise kullanıcılara farklı bir deneyim sunuyor. Tanıtıma göre yeni model üzerindeki RGB aydınlatmalar kullanıcılar tarafından özel olarak ayarlanabilir durumda. Müzik modu gibi farklı modların desteklendiği aydınlatma sisteminde farklı efektler arasından seçim yapabilmek ve farklı cihaz ve sistemlerle senkronize edebilmek mümkün.

Gammix D45 özellikleri neler?

Görünümde daha standart özelliklere sahip olan Gammix D45, Spectrix D45G gibi özel bir aydınlatmaya sahip değil. 8 GB kapasiteye sahip yeni modellerde 4133 MHz frekansta CL 19-23-23 desteği sunuluyor. Ölçüleri ise 133.35 x 39.17 x 8.2 mm.

Sportif, endüstriyel tasarıma sahip ve zorlu işlemler için destek sunabilecek potansiyeldeki yeni modüller, oyunlarda hız aşırtma performansı arayan kullanıcılar oldukça cazip görünüyor. alüminyum dış yüzeyleri ile birlikte görünümde oldukça dikkat çeken, ağır ve güçlü imajı yaratan iki model de Intel Extreme Memory Profile (XMP) 2.0 desteğine sahip.  XMP 2.0 teknolojisi hız aşırtmayı kolaylaştıran bir teknoloji olduğu gibi daha fazla kullanıcı dostu. Zira yeni teknolojinin kullanılması sayesinde hız aşırtma gibi işlemlerde BIOS'ta parametreleri ayarlamak gerekmiyor. Kullanıcılar bilgisayarlarının işletim sistemi üzerinden yapacakları ayarlamalar ile donanımları yönetebiliyor.





PAYLAŞ